Restauranter i New York – de steder vi spiste

Restauranterinewyorkforside.jpgNår vi er på storbyferie, så er et af de elementer som også fylder meget i vores planlægning er maden, det er vigtigt for os, at vi også får nogle gode kulinariske oplevelser. Jeg vil derfor, som inspiration til andre, skriver lidt om de steder vi var. 

Morgenmad:

Dinner/Pancake House – torsdag valgt vi at finde en lokal dinner, som også var et pancake house, vi havde fået det anbefalet af hende, vi havde lejet lejligheden af. Stedet var en typisk amerikansk dinner hvor man sidder i båse. Udvalget af pancakes fyldte en hel siden i menukoret – derudover havde de forskellige omeletter og ægger retter. Thomas og jeg valgte at dele en portion pandekager og en omelet. Derudover fik jeg en chokolade milkshake. Dinner’erne vi var på, lå i Jersey City, så det er ikke dette specifikke sted jeg vil anbefale, men jeg vil klart anbefale at man finder en all american dinner.

Jack’s Wife Freda – havde jeg set anbefaling af flere steder på nettet – og de anbefalinger kan jeg her med give videre. Stedet er vel også en dinner, men af den mere hippe af slagsen, men bestemt ikke på en negativ måde. Lokalet var lyst og venligt, og det samme var personalet. Udvalget på menukortet var ikke så stort, men alligevel var det svært at bestemme sig. Maden var utroligt lækkert, og det samme var kaffen. Jeg fik også en vandmelon juice, det er først gang jeg har prøvet at smage det, men bestemt ikke sidste gang.

NOGLU – var en gluten fri restaurant – det havde vi ikke lige bemærket da vi gik der ind. Thomas og jeg fik den samme slags sandwich, og vi var ikke imponeret. Brødet var tørt og uden smag, og desværre var vores fyld heller ikke smagesfyld. Vi havde valgt en sandwich med mozzarella og parmaskinke. Jeg tror at lidt pesto ville have gjort underværker. Men hvis man gerne vil spise glutenfri, så synes jeg men skal tage der forbi. Min muffin, som jeg fik, den var rigtig god.

Mandarin Oriental – er et hotel som ligger ved Central Park, og som først starter på 32. etage, så der er garanteret en god udsigt. Morgenmaden var rigtig lækker, men udsigten og omgivelser var virkelig prikken over i’et. Jeg valgte at få deres continental breakfast hvilket var en kurv med croissanter og kager, samt en skål med frisk frugt. Den perfekte morgenmad til mig.

Frokost: 

Grand Central Oyster Bar & Restaurant – som navnet antyder, så er det stedet hvor man kan få østers og andet skaldyr, og så ligger restauranter i under etage på Grand Central Station. Thomas fik en tallerken med en blanding af østers og muslinger, hvor jeg valgt at få lobster roll, dvs. en sandwich med hummer. Der er ikke en finger at sætte på maden eller betjeningen, og selve lokalet var fyldt med karakter og charme.

 

Great Northern Foodhall – Danish dogs, Meyers store sats i New York. Nu vi var forbi, så skulle Thomas og vores ven Nik da prøve en af de “danish dogs”, men de var vidst ikke imponeret.

Le Pain Quotidien – en kæde som man finder over det meste af verden. Jeg har spiste på flere af deres restauranter i England. Den var derfor et sikret valg, da vi var på jagt efter et sted til frokost. Her kan man få salater og sandwichs, og det er ok til pengene.

Frokost steder var ikke noget vi havde gjort de store overvejelser om inden, da tanken mere var, at vi måtte se havd vi kunne finde, der hvor vi nu var. Den først dag blev vores frokost også bare en hotdog fra en street vendor. Og den sidste dag, blev det til en sandwich fra Pret A Manger som vi spiste i tog ud til lufthavnen sidst på eftermiddagen.

Aftensmad: 

Bar SixtyFive – er en del af The Rainbow Room og er at finde på 65. etage i Rockerfeller Centret. Ikke så meget en restaurant, men mere en bar som også afspejles i menukortet, og så er der god mulighed for at få en drink til maden. Maden var ok lækker, men det var på grund af udsigten af vi havde valgt stedet. Der er også muligt at sidde udenfor, men da Marianne og jeg ikke har det så godt med åbne højder, så valgt vi at sidde indenfor.

Minetta Tavern – et fransk steakhouse som har eksisteret siden 30’erne. Det er et sted der har sjæl og karakter – og så gøre det ikke noget at maden var helt fantastisk. Vi damer valgte deres lam, lavet på 2 måder og de gode herrer valgt en god stor steak. Restauranten har 1 Michelin stjerne, men jeg synes nu stadigvæk at priserne er meget fornuftige. Her var både maden og betjening i top.

Locanda Verde – er en italiensk tarvana i Tribeca, hvor bl.a Robert de Niro er en del af ejerkredsen. Det er en restaturant hvor der er gang i den, og hvor man sidder tæt. Vi var så heldig at få en tjener, som bare var i hopla, den indlevelses evne han havde da han skulle forklare hvordan de forskellige til var lavet, var bare fantastisk.  Stemningen i restauranten var super, og maden var virkelig god.

Dirty French – er en New York Bistro der som navnet antyder finder sin inspirtaion i det fransk køkken. Selve restauranten er meget kitsch indrettet på den fede måde, og blandt personalet var der en skøn blanding af særlinge, altså på den gode måde. Maden var fantastisk, og betjeningen var helt i top. Lige som de andre restauranter, så er denne her bestemt et besøg værd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s