Rustikke gulerodsboller

Her hvor vi går en tid i møde, hvor det ikke er uvant at regnen trommer mod ruden og vinden rusker i træerne, så er det godt at sidde lunt indenfor med en kop dejlig the og en bolle med ost.

sablevdetfredag1Jeg har derfor været en tur i køkkenet, og det kom der en opskrift på rustikke gulerodsboller ud af. Er man derimod ikke til boller med gulerødder, så kan jeg anbefale disse her sandwich boller, som også kan spise med en god skive ost, gerne en Port Salut.

ca. 16 stk.

 • 4 dl A38 eller andet syrnet mælkeprodukt
 • 25 g gær
 • 50 g smeltet smør
 • 15 salt (2 tsk)
 • 2 spsk honning
 • 1 æg
 • 2 revet gulerødder
 • 50 g græskarkerne
 • 200 g fuldkorn speltmel
 • 200 g fuldkorn hvedemel
 • ca. 200 g hvedemel

sablevdetfredag2Rør gær ud i A38, og rør derefter den smeltet smør der i. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt. Mindst 10 minutter på en røremaskine. Dejen må gerne være en lille smule våd, men ikke så det klister alt for meget fast i hånderne. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det kan tage alt i mellem 1-2 timer afhængigt af temperaturen i rummet.

Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i passende stykker, som sættes på en bageplade. Pas på ikke at behandle dejen for meget. Drys rugflager over bollerne, og tryk dem forsigtigt ned i dejen.  Lad bollerne hæve i godt 30-45 min. Bag dem derefter 15-20 min ved 225 grader. sablevdetfredagd

2 thoughts on “Rustikke gulerodsboller

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s