Tanker om ferie

Mens det er vinterferie i det meste af landet, dog ikke her i den øvre del af Nordjylland (vi venter lige til uge 8), har det fået mig til at fundere lidt over, det der med ferie. Det er rigtig mange måder at holde ferie på, og den ene er ikke nødvendigvis bedre end den anden. Der er dem der tage væk til varme himmelstrøg (så er det dog ofte mere end i en uge), så er der dem der tager enten mod nord eller syd på for at stå på ski, så er der dem der benytter sig at sommerhus her i det danske land, og til sidste dem der bare holder ferie hjemme.

DSC_1455DSC_1466
Vi har altid været en blanding af de 2 sidste. Det der med at tage til de varme himmelstrøg i vinterperioden, det er ikke noget jeg har tænkt på som et ønske eller mulighed, ved dog ikke med min bedre halvdel.

DSC_1479DSC_1494
Så er der skiferie – Thomas er vokset op med at være på skiferie næste hver år da han var barn, og et godt stykke op i hans ungdom/voksenliv. Det der med skiferier stoppe et par år efter vi havde lært hinanden at kende. Jeg har nemlig aldrig været på skiferie, det gjorde vi ikke i min familie. Så jeg kan simpelthen ikke finde ud af det – jeg kunne godt tænke mig at prøve, men her vil min knæ nok være et problem. Jeg er blevet operereret 3 gange i hvert knæ, så jeg tror bare ikke, jeg har styrke nok i dem, til at stå på ski.

billede_stor_9838H_jmark00019_20x30_250_(2)

Men selvom jeg ikke kan stå på ski, og nok heller aldrig kommer til det, så vil jeg faktisk gerne på skiferie. Jeg vil nemlig gerne have at mine børn lære at stå på ski, og få lov til at få den oplevelse det er at være på skiferie. Jeg tror faktisk det er en rigtig god form for ferie at være på som familie. Jeg har en forestilling om, at her er det samvær og nærvær der er i højsæde kombineret med at man er aktiv sammen. Så selvom at jeg ikke kan være med ude på løjperne, vil jeg alligevel gerne med, så kan jeg bruge tid på en god bog og varm kakao mens de andre er på ski, og så mødes med dem til frokost. Vi har snakket om, at vi vil se om vi kan komme afsted næste år – og det håber jeg virkelig sker.

DSC_1502

I år står den bare på sommerhus, men det er nu heller ikke at kimse af. Pigerne har fri fra skolen og SFO hele ugen, men det har Thomas og jeg desværre ikke. Jeg har fri mandag og tirsdag, og Thomas har mandag og fredag,  Vi får derfor pigerne passet af farmor og farfar onsdag og torsdag. Fredag eftermiddag køre vi op i svigerforældrenes sommerhus, og bliver der oppe indtil mandag aften. Jeg glæder mig til hygge, samvær, ild i pejsen og lange ture på stranden. Bare os 4 sammen i 3,5 dage hvor vi skal være sammen, spille spil og slappe af med en bog mens ilden knitre i brændeovnen.  Tirsdag har jeg en ide om at jeg vil tage pigerne med i biografen – en rigtig traditionel vinterferie aktivitet.

DSC_1493

Jeg synes dog ikke det vigtigste er hvor man holder ferie, men mere hvordan – det vigtigste er at man er samme som familie, og har fokus på hygge, samvær og nærhed.  (Altså i de traditionelle ferieperioder som vinterferie, sommerferie, efterårsferie mm, at man som forældre tager på ferie andre tidpunkter af året uden sine børn, det er jeg bestemt også fortaler for)


English recap 

It’s winter break here in Denmark, for some parts of the country this week, and other parts next week. It made me think about the concept of holiday/vacation. For the breaks during the school year, we tend either to stay at home or go to my in-laws vacation house – that’s the concept that works for us. However, I would love to going on a ski holiday, even though I don’t ski and probably never will because of my knees. But I would love for the girls to have the opportunity. I have an idea that it is a great way to vacation as a family, so I hope we will be able to go next year. This year we are just going to the vacation house / summer house for 4-5 days, as Thomas and I don’t have the whole week off. 

Follow me on Snapchat

  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s