Stress fri jul!!!

Er det muligt at få en stress fri jul – det ved jeg ikke helt, men jeg vil gøre mit bedst for at det ikke bliver en alt for stressende tid vi går i møde. Jeg tror der er flere faktorer der er afgørende for, om julen bliver stressende eller ej. En ting, er ens egen forventerning og ambitioner, kan man sænke dem, så kommer man langt. Noget andet er planlægning, og starte i god tid, men stadigvæk med anderkendelse af, at hvis man ikke når det hele, så går det nok alligevel. (Bare man husker at få købt anden)

Sidste år var der en rigtig fin artikel  i Berlingske af Sarah Skarum, som netop omhandler dette emne.  Det overordnet budskab i artikelen, planlægning og lister, så kommer man langt.

Så det er jeg i gang med, jeg har lavet lister, om hvad der skal nåes, og hvornår det skal gøres. Jeg er faktisk allerede gået i gang med flere af punkterne.

img_3952

Gløgg ekstrakten er lavet, og står og hygger sig i kælderen. Og et par ugen er den klar til at blive siet og hældt på flasker. Regner med at jeg skal brug noget af det til værtindegaver.

honningsnitte_hjerte
Billede lånt fra Meyer.dk

Fordejen til Honningkage hjerte er lavet, og står klar i køleskabet, når vi når ind i starten af december, er den klar til næste skridt.

img_3811

Lysene er købt til kalenderlys, pigerne får igen i år lov til at lave her deres. Planen er at vi laver det den 1. søndag i advent, i hvert fald i den weekend, så er de klar til den 1. december.

img_3791

Jeg har allerede besluttede, hvordan dette års adventskrans skal se ud, og lysene og fadet der skal bruges er indkøbt. Resten venter jeg med at købe, til når den skal laves. Der skal nemlig bruges friske materialer.

img_3851

Alle gaverne til pigernes julesok – alle 48 stk. er købt, de mangler bare at blive pakket ind, planen er at det gøre jeg i løbet af uge 48, hvis jeg ikke får gjort det før.

img_3883

Jeg skal have lavet en dørkrans, det regner jeg med at kigge på i weekenden. Jeg har allerede en ide om hvordan den skal se ud, jeg skal bare have fat i de sidste materialer.

706bd-nissedc3b8r2

Nissedøren skal gøres klar, og brevet fra julemanden skal sendes afsted. Efter at have set en nissedør i en reklame, så mener pigerne, at det skal være en anden en i år, det er jo ikke den samme nisse der kommer hver år – åbenbart. Det er sjovt, som små kommentar fra dem her og der, vidner om, at de godt ved at det er mor der kommer med gaverne, men røber ikke noget, for de ved godt, at det er kun de børn der tror på nisser der får gaver.

img_4218

I år har jeg planer om at begynde på jule småkagerne allerede her i november. Jeg vil i hvertfald lave dejene, og så komme dem i fryserne, så er det klar til at blive bagt i løbet af december. Vi holder vores årlige julehygge for familien den 20. december, og der skal bruges mange julesmåkager til den dag. Der skal selvfølgelig også laves konfekt og karameller, ingen jul uden karameller, men det går jeg først i gang med i december.

Den eneste list jeg mangler at lave, det er den over julegaver, men det tror jeg snart jeg skal begynde at kigge på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s