1. Skoledag #2

Sidste torsdag var det Josefines første skoledag i 0. klasse, en dag vi alle havde set frem til med spænding.  

Sidste torsdag kom dagen endelig, som vi har snakket meget om, og ventet på i spænding.

Josefine havde sin 1. skole dag i 0. klasse.

Det var ikke hendes først dag på skole, da hun den sidste 1½ uge tid inden havde været i Dus (SFO). Det havde vi tænkt ville være fint, for så kunne hun vende sig lidt til skolen inden skolestarte, men det var det bare ikke for hende. Hun havde det meget svært i de 1½ uge, den første dag var ikke så slem, der var en fredag i uge 31, så det var kun 16 børn i alt i hele dussen, så der blev virkelig hygget om dem. Men om mandagen var der mange flere børn, de var hele 19 børn fra 0. årgang, men de 3 veninder fra børnehaven, som hun skulle gå i skole med, var der ikke, og dem savnede hun. Det nye og uvante, og at skulle til at forholde sig til så mange forskellige børn, er mere end hvad hun kan rumme. Det var ikke lige så vi havde regnet med at hun ville reagere, Josefine er nemlig ikke en stille pige, jo hun kan godt blive lidt generet de først 2 minutter når der mødes nye mennesker, men hun er den type der kan lege med alle. Var der ikke nogle af veninderne i børnehaven, jamen så fandt man bare nogle andre at lege med. Det samme så vi i Italien, det gik ingen tid før hun fandt legekammerater, hvor det kræver lidt mere af søster. (Og da vi mødte en af hendes nye klassekammerater på Jensens Bøfhus efter første skole dag, havde hun ingen problemer med at spørge om han ville med i legerummet)
Så det endte med at jeg tog 2 halve fridage, og dagen inden første skole dag holdte hun helt fri sammen med farmor.


  

Men så kom dagen, og heldigvis var det en meget glad pige der stod op den morgen, og var meget spændt. Så spændt, at vi kørte i rigtig god tid. Thomas var taget af sted til kl. 8 sammen med Karoline, så vi skulle forbi hans arbejde for at hente ham, da Josefine først skulle møde kl. 10.
Det gik godt indtil vi kom til skolegården – vi ankom lige midt i 10 frikvarteret, hvilket betød at skolegården var fuldt med meget larmen børn. Det blev for meget for Josefine, og hun begyndt at klage over ondt i ørene. Hun er ikke god til høje lyde, hvilket er en efterve af at hun har været ørebarn. Så vi endte med at gå i garderobe og vente indtil kl. blev 10 og vi skulle i gymnastiksalen.
  
  

I gymnastiksalen startede skolelederne med at byde velkommen og præsentere de forskellige lærer og pædagoger. Derefter blev børnene kaldt op et efter et, for at sige goddag til skolelederene og derefter stå pænt på række. Josefine gik godt nok der op, men man kunne tydeligt se op hende, at hun var meget trykket ved situationen, og mest havde lyst til at løbe tilbage til os. Men hun blev der, og hun sang også med, da de skulle synge en sang de allerede havde lært. Vi var så stolte af hende, for hun gjorde det bare så flot, selvom man tydeligt kunne se at det var svært for hende.

De forlod gymnastiksalen i samlet flot, og skulle samles på en trappe, så alle vi forældre kunne tage billederne af dem. På vej hen til trappen, var hun så uheldig at falde og slå sit knæ og albue. Så da vi kom der ud, sammen hun sammen med en af pædagogerne og græd. Selvom det var rigtig synd at hun faldte, tror jeg det var fint, at hun havde en legitim grund til at græde, tror hun havde brug for deres. Derefter var det op i klassen uden forældre, og det gik heldigvis rigtig fint – tror det hjalp på det, at de fik en is.  
 Da skolen dagen allerede var slut kl. 11.30, tog vi alle 4 ind til byen og spiste frokost, efter Josefines ønske, på Jensens Bøfhus. Efter frokost blev hun afleveret hjemme ved en veninden, bedste veninden fra børnehaven, som hun også nu går i klasse med, så selvom dagen ikke startede helt perfekt, så var det alligevel en rigtig god første skole dag.

One thought on “1. Skoledag #2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s