Rejseglimt – Bolgheri

 Ikke langt fra kysten, et stykke op af bjergene, ligger byen og slottet Bolgheri. Slottet dateret helt tilbage til det 8. århunder, så et område med stor historie. Ud over at være en by, så er det også et vindistrikt i Toscana. Vi var på besøg i byen 2 gange i løbet af vores ferie, da vi fandt byen betagende og hyggelige, og besluttede derfor at vi ville tilbage, en anden dag, og spise der til aften.   På vejen op mod Bolgheri, bliver man mødt af en allé af cypres træer så langt som øjet kan række – for mig er det indbegrebet af Toscana
  
  

I midten af byen er der et lille torv, hvor den ligger små butikker og restauranter. Der er rigtig mange steder hvor man kan købe vin.   
  

Vi valgte en restaurant på torvet, hvor vi kunne sidde udenfor. Pigerne valgte pizza, det gjorde de hver gang, og Thomas og jeg fik Porchetta lavet af vildsvin, det var utroligt lækkert.  
  

Byen var omringet af vinmarker og oliveplantager. I Bolgheri producers der flere af de såkaldte Super Toscana’er, så som Sassicaia, Ornellaia, Gaja og Antinorio.    Er man på de kanter, så er Bolgheri, bestemt et besøg værd. Man kunne evt. kombinere besøg med et besøg på en af vingården, f.eks. Sassicaia eller Ornellaia. Vi kørte også fordi flere Agriturismo, som så rigtig hyggelige ud. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve næste gang vi skal til Italien, det er nemlig ikke sidste gang vi besøger det land.

One thought on “Rejseglimt – Bolgheri

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s