Chokolade og valnødtærte

Chokolade og valnødder går bare så godt sammen, og når de bliver kombineret i en tærte, ja så er det som englene synger. Da jeg fejrede min fødselsdag for nyligt, var den chokolade og valnødde tærte en del af desserten. 

   

  

Opskriften har jeg fået af min svoger, som er tidligere bager, men da en håndfuld og røvfuld er meget upræcise termer, har jeg sjusset mig til nogle af målene. Servere tærten med noget creme fraiche eller vanilje is, den er nemlig noget tung i det. 

  

Linsedej:

 • 250 g smør koldt
 • 250 g flormelis
 • 375 g mel
 • 1 æg

Fyld/marzinmasse:

 • 300 g marcipan
 • 300 g sukker
 • 300 g smør stue temperatur
 • 300 g æg 
 • 200 g smeltede chokolade
 • 200 g hakket valnødder

Pynt 

 • 200 g smeltede chokolade

Smuldre smør i mel og sukker og samle dejen med ægget. Er man doven kan det gøres i en food processer, det er dog vigtig at der ikke arbejdes for meget med dejen. Lad dejen hvile er køligt sted, gerne indtil næste dag. 

Marcipan og sukker røres sammen, rør derefter smøret i.  Æggene røres i lidt af gangen, til det bliver en ensartet massen. Derefter røres chokoladen i massen, det er vigtigt at der røres mens der hældes, så massen ikke skiller. Tilsidst røres valnødderne i. 

Rul dejen ud på let meldrysset bord. Prøv at arbejde mindst muligt med dejen. Smør enten en spring form eller en tærteform med løs bund, og beklæde formen med linsedejen. Hæld derefter marzarin massen i, og fordel det i et jævnt lag. Bag tærten ved 190 grader i ca 40 minutter indtil massen er nogellunde fast. Når tærten er afkølet hældes den smeltede chokolade ud over. 

 

2 thoughts on “Chokolade og valnødtærte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s