3 skønne salater

Nu hvor sommeren endnu engang for en kort bemærkning er kommet til Danmark, så er det med at udnytte det med grillmad og skønne salater. I får derfor her inspiration til hele 3 af slagsen.

Salaterne serverede jeg i lørdags, da jeg holdet fødselsdag for hele min familie. Til selve menuen havde jeg lade mig inspirere af vores ferie til Italien.

Salaterne blev der for brugt som tilbehør til den lækkereste og velsmagende porchetta, som jeg havde fået slagteren i Hasseris til at rulle for mig.  Udover salterne, havde jeg også bagt et foccacia brød med rosemarin og soltørrede tomater, samt kartofler med persille og basilikum.  

Den første salat var meget enkelt og klassisk. En blandet salat blanding, cherrytomater og agurke skivet vendt i en olie/eddike dressing og pyntet med saltmandler.

Dressingen er lavet af 2 del balsamico eddike, 5 del Oliven olie og salt og peber, som er pisket godt sammen.

Saltmandlerne er nemme at lave. Opløs salt i kogende vand, lad det køle lidt ned ( mandlerne skal jo ikke smuttes), og kom derefter mandlerne ind. Lad den trække i 20-30 minutter. Hæld vandet fra og rist dem enten på en tør pande eller i ovnen. Det går hurtigst på en pande, så det er den løsning jeg vælger, når jeg ikke laver så stor en portion. 

Den næste salat er med spinat, jordbær, agurk, avokado og feta.  Den er lavet efter inspiration herfra, jeg har dog brugt saltede edamamme bønner i stedet for sesam.

 

Den sidste salat, er den klassike italienske capresse salat med tomater, mozzarella og basilikum. Jeg valgte dog at bruge de små mozzarella kugler og cocktail tomater i både, det synes jeg fungere bedre, når man laver det til mange mennesker.

3 thoughts on “3 skønne salater

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s