Rejse glimt – Petra Winery

Her får I et lille glimt fra vores ferie i Italien. Som jeg tidligere har skrevet om, så valgte vi i år, at tage på camping i Italien, for at prøve noget nyt. Allerede hjemmefra havde Thomas booket et besøg hos en vingård der hedder Petra, hvor vi skulle have en rundvisning og vinsmagning. Det var et utroligt spændende besøg. 
  
  Petra er en lidt anderledes vingård, ved at den er meget moderne, og ikke særlig traditionel i sin fremtoning. Selve produktionsbygningen er arkitekt tegnet og bygget af et firma, der producere træ og beton elementer til byggebranche. Det er også dem der ejer vingården. Firmaet har lavet ca. 250 vingårde over hele verden, og denne her er lidt som deres showcase. 

Vi fik som sagt en rundvisning først, hvor winemakeren (vi tror det var ham der var wine maker) fortalte om konceptet bag bygningen (hvordan bygning var lavet som en slags show case, så de kunne vise den til andre vinproducenter, som var interesseret i at få bygget sin egen. Han fortalte om de forskellige druer de dyrkede, og hvor, deres vinmarker var ikke samlet på et sted, og selv produktionen. Det var rigtig spændende at høre om selve produktionen, om hvor lang tid vinen er i stål tønder, hvornår de kommer over på træ, og hvordan man først blander de forskellige drue sorter til sidst.  
  
  

Han fortalte også om deres smarte løsning med deres solpaneler. Sådan nogle er jo ikke særlige kønne, så de ville gerne have en løsning, så de ikke  var skæmmende i naturen.   Så de kom på en løsning, hvor de lagde panelerne på overfladen af søen på en slags tømmerflåde – se det var smart.  

Efter rundvisningen, var det tid til at smage nogle vine. Vi havde placeret pigerne i et andet lokale i mens, men deres tegnebøger og Ipads, så var de glade. De var med på rundvisningen, og især Karoline synes at det var meget spændende. Det var jo lidt svært for dem at følge med, når nu det hele forgik på engelsk.

Vi fik lov til at smage 4-5 forskellige vine, og de var rigtig gode alle sammen – vi købte selvfølgelig nogle med hjem. Wine makeren var rigtig god til at fortælle om de forskellige vine og de forskellige smags nuancer. Til vinen fik vi lidt brød, deres egen oliven olie, noget pølse de også selv produceret, og så den bedste pancetta jeg nogle sinde har smagt. Det var skåret i papirs tynde skive, og smeltede på tungen.  
  

Skulle I befinder jeg på de kanter, så kan et besøg hos Petra bestemt anbefales.  Dog skal man lige bemærke at en rundvisning skal bookes på forhånden, og besøg i deres vinbutik er kun efter aftale.

One thought on “Rejse glimt – Petra Winery

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s