Frej, Odin og alle de andre Nordiske Guder

Hjemme hos os læser vi højt for pigerne næsten hver aften, som en del af deres putte ritual. (Nogle gange prøver de dog at bytte højtlæsning for Ipad-tid)

  For nogle år siden, begyndte vi med at læse for dem hver for sig, da det er forskellige bøger der fanger dem, og det gør vi stadigvæk. Der er dog aftner, hvor de får en fælles historie, hvis tiden er knap. Jeg har i dette her indlæg skrevet om hvad vi tidligere har læst for pigerne.

Karoline og jeg er endnu ikke færdig med Hulrikkerne, da der har været andre bøger ind i mellem, men jeg synes jeg manglede noget nyt at læse for Josefine, og det skulle gerne være en bog med flere kapitler, så vi kunne tage den over flere gange. Jeg spurgte derfor til råds i boghandlen, og fik anbefalet ”Sigurd fortæller om de Nordiske guder” af Sigurd Barrets. Da vi allerede havde bogen hvor Sigurd genfortæller Biblen på hans måde, og alle synes den var sjov, virkede det som et rigtig godt valg.

Selvom jeg har købt bogen med Josefine i tankerne, så læser jeg den faktisk for dem begge, da det bestemt også er noget der interesser Karoline. Med til bogen medfølger der en lydbog, men den har vi dog ikke hørt endnu.

  Når man læser bogen, er man ikke i tvivl om at den er skrevet til børn, i et sprog og med en talemåde de forstår – på en sjove, man får et smil på læbe måde. Den starter med at fortælle om hvordan verden blev til og fortæller de gode gamle historier om Fernisulven, da Thor mistede sin hammer, Balders død og Ragnarok. Det er den ene spændende historie efter den anden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s