Historien om Arne Skildpadde og andre fabler

 Karoline går i 2. klasse og er derfor i fuld gang med hele ”lær at læse” processen. Hun knækkede læsekode engang i løbet af 1. klasse, så nu er vores fokus at hun skal blive bedre og hurtigere til at læse.

  Vi har fået instrukser fra skolen om at de skal læse ca. 15-20 minutter hver dag. Det tager kun Karoline 5, højest 10 minutter at læse de 2-3 sider de har for i deres læsebog, og det er ikke alle dage de har noget for i læsebogen, det er derfor nødvendigt at vi har andre bøger at supplere med.

Jeg har derfor anskaffet nogle nye læs selv bøger til Karoline.

  

Jeg har købt Alfabet – 28 dyrefabler af Anders Morgenthaler, et bokssæt med 7 bøger, hvor der er 4 historier i hver.  Niveaumæssigt passer de fint til Karoline, ikke for nemmer for hende, men heller ikke voldsomt svære. Deres lix tal ligger på omkring 13. (Læs mere om lix-tal her) Hver lille historie er på 4-5 sider, så de kan læses på en gang. Karoline når ofte at læse 2 af historierne, når vi sætter hende til at læse om aften.

Det er nogle rigtig sjove bøger, fuldt med bandeord og frække ord – så ikke for sarte forældre. Vi møder bl.a. skildpadden Arne, der fryser hans numse, og hans ven Allan som bliver nappet i sin diller af en krabbe. Vi støder på dovnedyret Dennis der har tyndskid, og hvalen Grethe der bruger ord som krafteddermanme.

  En lille finurlig ting ved bøgerne er, at de har skifte nogle af ordene ud med små tegninger, som man skal læse i stedet for.

De kan selvfølgelig også bruges som højtlæsningsbøger – Josefine vil i hvert fald gerne høre dem, og der har de også en passende længde.

Bøger kan købes hos boghandler og på nettet, jeg var dog så heldig at finde dem i Bilka til kun 99 kr.

 Det er faktisk ikke de første bøger vi har af Anders Morgenthaler. Karoline har også 2 bøger fra hans ”pisselet at læse” serie. Hun har bogen ”Verdens stærkeste bille, Ursula”, en lille bog på kun 12 sider, og bogen ”Hvis fuglene kan, så kan jeg også!”, en noget længere bog på 47 sider. Det er en rigtig sød bog om en lilla flodhest, Michelle Elba, som gerne vil være en fugl. Der er mange flere titler i serien, f.eks. ”Heino går ned med stress” eller Torsten og verdens længste snotter”.

Pisselet at læse bøgerne, er dog lidt svære end Alfabet fablerne, da deres lix tal ligger på ca. 19, så de er mere egnet til 3.klasse børn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s