Børn i køkkenet 

Vi er startet på noget nyt. Jeg har besluttede at pigerne skal til at have en fast maddag, hvor de skal stå for maden. 

  

Det er det muntre køkken 🙂

  

De stolte kokke

Pigerne har tidliger hjulpt i køkkent med aftensmaden eller når der skal bages, men i en travl hverdag, har vi ofte valgt at lave det hele selv, da det går hurtiger. Men nu er vi kommer dertil, hvor Karoline har en alder, hvor hun faktisk kan gøre meget selv, og så håber jeg på, at nu hvor Thomas ikke skal bruge 2 x 45 minutter på transport hverdag, at der kommer til at være lidt mere luft i hverdagen.

Så i går fik pigerne at vide, at de skulle lave aftensmaden mandag aften, og det var de heldigvis med på. Jeg havde valgt menuen, men næste gang, skal de nok får lov til at være med til at bestemme.

Menuen stod på frikadeller, frisk pasta og grøntsage stave. Det hele er lavet af dem med vejledning fra mig. Bl.a. hjælp jeg med at læse opskriften højt, og finde nogle af de ting de skulle bruge. Ellers stod de for det hele – jeg måtte ikke engang hjælpe med at dække bord.  Det var 2 stolte piger der satte sig til bords.

Opskriften på frikadeller havde jeg fundet i kogebogen Børnenes Køkken, en bog med over 300 nemme opskrifter skrevet til børn eller nybegynder. Derudover er bogen også fyldt med grundlæggende information, som f.eks. hvad de vil sige at bruge svag eller høj varme, hvordan tjekker du om en kage er bagt mm. Alle de der ting som vi andre bare ved, men børnene eller andre nybegynder først skal til at lære.

2 thoughts on “Børn i køkkenet 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s