Nutella stjerner

Brød med nutella – findes der noget bedre. Så, da jeg flere steder, bl.a. på pinterest, så nutella stjernebrød, vidste jeg at det var noget jeg skulle prøve at lave.

IMG_4921

IMG_4922

IMG_4920 Jeg besluttede dog, at jeg ville lave dem i en mini udgaver, istedet for en stor stjerne. De opskrifter jeg fandt, tog man udgangspunkt i en brioche dej, og jeg valgte dog bare at bruge min sædvanlige bløddej. 8-10 stk 2,5 dl vand 50 g gær 100 g blødt smør 1 æg 50 g sukker 10 g salt 1 tsk kardemomme 625 g hvedemel Gær udrøres i vandet. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes i 10-15 min, nemmest på røremaskine. Lad dejen hvile i 15 min.

IMG_4783

IMG_4786 Rul dejen rigtig tyndt, og udstik cirkler. Tror min var ca 10-12 cm i diameter, de må ikke blive for små, for så bliver det svært at sno dem. Der skal bruges 4 cirkler pr. brød. Smør hver lag med nutella (det er nemmest hvis man har sat glasset med nutella i en skål med varmt vand) eller pensel med smeltet smør og drys med en blanding af sukker og kanel. Lav snit i brødet, som på billedet og sno hver takke to gange omkring sig selv. Lad brødene hæve i ca 30 min og bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter. Pas på de ikke får for meget.

3 thoughts on “Nutella stjerner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s