Hvis jeg ingen boller får – Så er vi godt i gang med Fastelavnsbolle sæsonen

Ja, fastelavnsbolle sæsonen starter vel allerede lige efter nytår, det synes jeg nu lige er tidligt nok. Men her hvor der er knap 4 uger til fastelavn, synes jeg godt at sæsonen kan begynde.

fastelavnsboller - Fru Millas Cupcakes

Der bliver normalt bagt flere omgange fastelavnsboller hjemme hos os i løbet af januar og februar. Jeg har flere forskellige opskrifter jeg bruger, men en, jeg altid vender tilbage til, er den baseret på blød dej. Dejen er den samme hver gang, men fyldte kan variere.

Dej:  12-16 stk.

2.5 dl vand
50 g gær
1 æg
50 g sukker
1 tsk salt
evt. 1 tsk kardemomme
100 g blødt smør i tern
ca. 625 g hvedemel

Gæren røres ud i vandet. Æg, sukker, salt, kardemomme, halvdelen af melet og smørret hældes i skålen. Begynd af ælt dejen og tilsætte mere mel løbende, pas på med ikke at får dejen for tør, den skal være blød og let våd. Når du har den rette mængede mel, æltes dejen rigtig godt, gerne 10 minutter på røremaskine. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter.
Del dejen i 2. Rul dejen ud til en rektalen og skær i 6/8 delen. Læg en fyld på hver del. Samle dejen og tryk samlingerne godt sammen. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter. Bages ved 200 grader i 10-12 minutter. Afkøles og pyntes med glasur.

Fyld:

Creme:

1 æg
1.5 spsk. sukker
1.5 spsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse
2.5 dl sødmælk
1 dl fint hakket mandler eller hasselnødder.

Start med creme. Æg, sukker og vaniljesukker piskes godt sammen. Pisk derefter majsstivelse i. Sødmælken varmes op til kogepunktet og hældes over æggeblandingen. Piskes let inden det hældes tilbage i gryden. Creme bringes op til kogepunktet igen under piskning. Tag den af varmen når den begynder at blive tyk. Hæld den over i en skål og bland nødderne i. Afkøles inden brug

Remonce:
100 g smør (blødt)
125 g sukker

100 g marcipan
100 g nougat

Røres sukker og smør til remoncen. Marcipan og/eller nougat skæres i tern.

I år kunne jeg godt tænke mig at prøve den svenske udgave Semlor. Tror jeg vil prøve opskriften fra Frk. Kræsen, en svensk pige bosat i København.

One thought on “Hvis jeg ingen boller får – Så er vi godt i gang med Fastelavnsbolle sæsonen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s