Fødselsdagsfejring nr. 2 og Hindbærsnittekage

I lørdags stod den på fødselsdagsfejring igen, hvor Josefine blev fejret af vores familie. Og da jeg ikke kunne overskue det helt store bageprojekt, trådte manden til, og bagte kage sammen med Josefine. 

2015-01-17 14.41.07

DSC_0973 DSC_0976 DSC_0983

En rigtig hyggelig aften sammen med vores familie, hvor vi fik fejret Josefine. Hun fik nogle rigtig fine gaver, bl.a. hele 2 Elsa kjole (altså hende fra Frost, hvis der var nogle der skulle være i tvivl)2015-01-18 13.39.51

Menuen var bestemt i sammenråd med Josefine (hun fik 3 valgmuligheder), og hendes valg faldt på hjemmelavet pizza. (Lidt ambitiøst at lave til 15 mennesker, men det fik) Vi valgte 5 forskellige smags kombinationer. På billedet kan I se 3 af dem. 1 med oksekøb, pepperoni, bacon bits og rød peberfrugt, 1 med kylling, gedeost og rødløg og den sidste på billede er med ricotta, kartofler og pesto. De 2 andre var en børnevenlig en med skinke og cocktail pølser og en med parmaskinke, rucola og parmasan. 2015-01-17 20.29.30 2015-01-17 20.29.35

Jeg havde endeligt overtalt pigebarnet til at vi bare skulle have islagkage, og så pind is til børnene, da jeg ikke kunne overskue at gå i gang med endnu et stort kageprojekt dagen efter jeg var blevet færdig med det sidste.  Men hendes far synes der skulle kage til, så han tilbød at bage en kage sammen med hende. Josefine ville gerne have en stor hindbærsnitte, og det fik hun næste – hun fik 2 mellemstore hindbærsnitter.

Opskriften er fra min svoger, som er tidligere bager – og Thomas var ikke til at skyde igennem, han fik nemlig ros af min sviger over hans præstation. Opskriften er lige til, så den får I her. Thomas havde lavet dobbelt portion, for at få de 2 kager.

Hindbærsnitter:

250 g smør, 250 g flormelis, 375 g mel og 1 æg.

Smøret smuldres i flormelis og mel, og samles med det sammenpisket æg. Hvis man er ude i god tid, så har dejen bedst af at hvile et døgn. Ellers er det bare at rulle dejen ud i den ønsket form. Bag pladerne ved 200 grader indtil de begynder at få lidt farve i kanten, pas på de ikke får for meget. Læg pladerne sammen med hindbær marmelade og pynt med glasur.

2015/01/img_4655.jpg

2015/01/img_4656.jpg

2015/01/img_4658.jpgThomas brugte ikke alt dejen om lørdagen, resten der var efter han havde skåret kanterne lige, kom jeg i køleskabet, og det blev så til 3 pænt store hindbærsnitter dagen efter.  (Den ene har fået for meget, min ovn varmer nemlig ujævnt)

4 thoughts on “Fødselsdagsfejring nr. 2 og Hindbærsnittekage

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s