Julen 2014

Håber I har haft en god juleaften? Det har vi bestemt, selvom det stadigvæk er på børnenes præmisser, så nærmer vi os mere og mere hinanden.

DSC_0772 DSC_0781 DSC_0797 DSC_0807 DSC_0808 DSC_0824 DSC_0828 DSC_0832 DSC_0886

Lige nu sidder jeg og ser Die Hard (et’erne), det er jo noget af en juleklassiker, mens manden er taget til fødselsdag. For første gang i mange år, ja så langt jeg kan huske tilbage (endda før mand og børn), har det været en 1. juledag uden planer, ingen julefrokost – og ved I hvad? Det har bare været skide dejligt. Pigerne har virkelig haft mulighed for at lege med deres legetøj, og de har helt selv kunne bestemme hvornår de ville have tøj på. Vi voksne har tilbragt dagen på sofaen, og spillet spil med pigerne, og så er det både blevet til Alene Hjemme 2 og 3. Sådan skal det altså være hvert år – en dag hvor man kan slappe af og lade op til den næste omgang familie tamtam. I morgen går det løs igen, også igen på søndag.

Ellers var juleaften bare som det plejer. I år var vi hjemme hos Thomas’ forældre sammen med de 3 faster. Vi skifter hveranden år i mellem hjemme hos Thomas’ forældre, og hjemme hos os selv sammen med min far. Sådan har det været siden min mor døde i 2009.

Juleaften starter når vi tager i kirke, vi er i Ansgars Kirken hvert år, og efter en tur på kirkegården, tager vi hjem til Thomas’s forældre. Her nåede vi alle at se Tidsrejsen og Alletiders Julemand, inden det var tid til at spise. Lige siden pigerne har været små, har de fået lov til at få et par julegaver i løbet af dagen, så det er blevet til sædvane. Så det fik de også i år – og det betyder at vi andre faktisk kan sidde lidt længere ved bordet, og nyde maden, vi behøver ikke stresse igennem det hele. Man kan tydeligt mærke at der er blevet mere ro på pigerne, selvom de er meget spændte.

Sidste år valgte vi at vente med Ris al mande til efter vi havde danset om juletræet og åbnet lidt af gaverne, så det gjord vi også i år. Selvom det er af hensyn til pigerne, så er det nu også rart at vente med desserten, man kan jo næsten ikke spise noget efter sådan et julemåltid.

Som I kan se på billederne, så havde vi besøg af julemanden, aka Thomas, men der narrer vi ikke pigerne med længere, Josefine kunne tydelig se at det var hendes far, tror Karoline genneskue det år tilbage, hun har bare ikke sagt noget.  Har I også besøg af julemanden?

Nu vil jeg fortsætte min aften i selskab med John McClane og nyde roen.

2 thoughts on “Julen 2014

  1. Ja det er helt perfekt med sådan en første juledag hvilket er grunden til at vi for ca 7 år siden meldte ud at 1. Juledag er vi ikke disponible. Dagen har dog sine faste ritualer vi får altid brunch og om aftenen står menueen på flæskesteg sandwich.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s