Julebag #3 – Håkonskager og Finskbrød

Dette er de sidste julesmåkager der er blevet bagt, men så er jeg også oppe på 6 forskellige slags. Det må være nok til vores gæster på søndag.

Som jeg tidligere har skrevet,  så lavede jeg ikke kun brunkagedej i forrige uge. Jeg fik også lavet dej til Håkonskager og Finskebrød, og som med brunkagedejen, så kom disse også i fryseren. De er efterfølgende blevet lagt i køleskabet til optøning.

IMG_4226 IMG_4223IMG_4229

Håkonskager:

200 g blødt smør
90 g flormelis
75 g revet marcipan
korn fra 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver fra urtekram
250 g hvedemel ca.

Pynt:

1 æg sammenpisket
rørsukker

Smør, flormelis, marcipan og vanilje røres til en cremet masse. Melen tilsættes og dejen æltes hurtig til den er sammenhængende. Lad dejen hvile koldt i 1/2-1 time. Del dejen i 4 og rul dem til rulle med en tykkelse på ca. 2,5 cm. Rullerne pakkes godt ind og lægges i køleskabet til dagen efter. Dejen rulles først i æggen og derefter rørsukkeret. Skær dejen ud i tynde skiver på 5-6 mm og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages ved 175 grader i 8-15 min.

Finskbrød:

300 g hvedemel
225 g smør
50 g sukker
Til pensling:
Æg
Perlesukker

Smør og mel smuldres sammen og sukker tilsættes. Samle dejen, og lad den hvile i min 15 min. Dejen trilles til fingertykke stænger, der trykkes let flade. Pensle med æg og drys med perlesukker. Skær stængerne ud på stykker på ca. 4-5 cm. Bages ved 200 i 8-12 min

2 thoughts on “Julebag #3 – Håkonskager og Finskbrød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s