Juletræet med sin pynt

I går fik vi købt juletræ, og i dag fik vi så træet pyntet.

IMG_4159.JPG

IMG_4162.JPG

IMG_4152.JPG

IMG_4149.JPG

IMG_4179.JPG

IMG_4165.JPG

IMG_4182.JPG

Hver familie med hver deres tradition omkring juletræet. Hos os kommer træet ind så tidligt som muligt. Jeg er vokset op med, at juletræet kommer ind omkring den 21-22 december, men jeg synes bare det er synd, at det først kommer ind så sent. Jeg nyder at se på juletræet i en stor del af december. Et pyntet juletræ giver mig så stor glæde, så jo tidligere, jo bedre.

Når træet skal pyntes, så er det noget vi gøre sammen alle fire. Det betyder selvfølgelig at pyntningen sker på børnenes præmisser, men deres glæde ved at være med til at pynte, betyder mere for mig end et æstetisk perfekt pyntet juletræ. Den tid skal nok komme når børnene bliver større . Så kan det være at træet kan blive pyntet ud fra et tema eller farveskala.

Jeg kan dog godt finde på, at flytte lidt rundt på pynten, bare for at sikre at der ikke bliver pynt “overload” på enkelte grene.
I år var det Josefines tur til at sætte stjernen på, noget der går på skift og som pigerne går meget højt op i.

Her pynter vi træet sidste år og her er vi i gang i 2012.

Hvad med jer? Hvornår kommer jeres træ ind og stå? Og hvem pynter det?

2 thoughts on “Juletræet med sin pynt

  1. Jeg går også ind for, at man pynter træet sammen. Som du siger er børnenes glæde det vigtigste ved det. Jeg kan huske, at da jeg var barn, var det min mor der pyntede juletræet, og det måtte aldrig pyntes med hjemmelavet pynt, fordi det ødelagde udtrykket. Og både min søster og jeg var meget kede af det over det, når vi hørte, hvordan de andre børn måtte være med til at pynte. Så det har da helt klart lært mig lidt om, hvad der er vigtigst i den forbindelse.

    1. Jeg kan ikke erinder at jeg var med til at pynte træet da jeg var mindre. Men jeg kan huske at da jeg var lidt ældre en Karoline er nu, så var min søster og jeg med til at pyntet træet. Der var bl.a et år hvor træet blev pyntet i lyserød, hvid og sølv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s