En god lørdag

I dag har været en lørdag fyldt med familie- og julehygge. En dag hvor der har været meget på programmet, men vi har lavet det hele sammen.

IMG_4067.JPG

IMG_4040.JPG

IMG_4051.JPG

IMG_4092.JPG

IMG_4100.JPG

IMG_4096.JPG

IMG_4094.JPG

IMG_4093.JPG

IMG_4104.JPG

IMG_4105.JPG

IMG_4103.JPG

IMG_4102.JPG
I dag er jo Luicadag, så dagen startede med luciaboller efter denne her opskrift. Jeg havde halveret mængenden af gær og sat dejen til hævning natten over i køleskabet.
Josefine er ikke så vil med luciabollerne pga safranen, så jeg lavede 2 halve portioner. 1 med safran og 1 med en tsk kardemomme. De blev også formet som traditionelle luciaboller, så det var næsten ikke til at se forskel. Jeg lod ikke boller hæve til dobbelt størrelse, tror de fik ca 20 min hævetid, men de hævede godt op i ovnen.

Om formiddagen stod den på graduering hos Aalborg Sports Karateklub. Josefine var der med sit mini-karate hold og er nu den stolte ejer af gule snipper til sit hvide bælte. Man kan først få det gule bælte når man er 6 år, så det må blive næste gang. Det var et rigtig godt arrangement, hvor børnene gik mulighed for at vise hvad de kan.

Efter karate spiste vi frokost ude i byen. Vi havde dog vores problem med at komme på et sted som er godt med børn udenfor Aalborg centrum, men vi endte på et pizzaria med rigtig italienske pizzaer som ligger ved siden af Ulla T (kan ikke huske navnet), men de laver nogle rigtig gode pizzaer.

Næsten punkt på planen, var køb af juletræ. Vi købte det første vi så. Hvorfor se på flere juletræer, når det første passer helt perfekt. Håber vi kan få det pyntet i morgen.

Hjemme igen, blev der slappet af, og så hyggede vi os med hjemmebagte æbleskiver og gløgg. Jeg prøvede en ny opskrift på æbleskiver. Jeg valgte opskriften hvor der skulle bruges fløde fra Frk Jensens kogebog. Den er jeg dog ikke helt vild med, Josefine kunne heller ikke lide den. Fløde er ikke den rette smag for mig. Så den var ikke et hit. Næsten gang tror jeg, at jeg vil prøve den anden opskrift fra Frk Jensens kogebog, hvor der skal kærnemælk og citron i. Jeg fortsætter jagten på den perfekte opskrift på æbleskiver. Jeg skal nok sige til når jeg finder den.
Min gløgg ekstrakt havde trukket i 16 dage, og er nu hældt på flasker. Vi fin en prøvesmagning og det er virkelig en opskrift jeg kan anbefale. Det var en rigtig dejlig gløgg.

Pigerne og jeg afsluttede eftermiddagen med at samle og pyntet et kagehus. Vi har ikke prøvet det før, så jeg valgte den nemme løsning, og købte en færdig løsning i Føtex. Synes lige jeg ville prøve det af på den nemme måde, inden jeg bruger meget tid og kræfter på at bage et fra bunden. Det var rigtig hyggeligt, så jeg tror vi vover os ud i et fra bunden næste år.

Aftenen er blevet brugt på god mad (lammekrone) rødvin og julekalender i fjernsynet med pigerne.

Alt i alt, så har det været en rigtig dejlig dag hvor familie har været i centrum.

I morgen står den på fødselsdag hos min far, han bliver halvrundt 65 og derefter skal vi til juletræsfest med mit arbejde. Det er en de årlige juletraditioner.

2 thoughts on “En god lørdag

    1. Selvom vi har nået meget har det på ingen måde virket stressende. Kunne også forestille mig at kærnemælk og citron er mere mig. De forrige jeg lavede, de var med kærnemælk men uden citron, men dem synes jeg også at de manglede lidt smag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s