Julestemning!!!

Julestemning!! Hvad er det for dig? og hvad gøre du i for at komme i julestemning?  Jeg kommer med mine tanker om julestemning, og hvad jeg gøre for at finde den.

IMG_3792IMG_3881Julestemning for mig? – er bl.a. den glæde og spænding der er hos pigerne omkring nissen der er flyttet ind. Og det er ikke kun de små gaver i sokken de er spændt på, men de er lige så spændte på at se, om der er et lille brev fra nissen, og så finde de glæde i selv, at skrive breve til nissen og lægge en lille ting ved nissens dør.

Det er også den hygge der er, når vi alle fire bruger en eftermiddag på at pynte vores juletræ sammen. Den fælleskabsfølelse der er ved at vi er sammen om det, den glæde og iver der over pigerne. Og for mig breder julestemnings sig, når man hygger med en god kop the og julesmåkager i skæret for lysene i juledekorationerne.

Julestemning for mig, er også når vi kan sidde en eftermiddag sammen og lave noget kreativt, f.eks. julepynt eller som da vi sidste år lavede Shanes Julekalender. Men det er kun nogle af tingene der giver julestemning for mig – jeg har tidligere skrevet – jeg elsker bare jul og jeg elsker alt ved julen.

IMG_38192014-12-09 13.55.35-1

Hvordan kommer man så i Julestemning? Noget der virker for mig hver gang, er godt julemusik, og rigtig corny romantiske julefilm – jeg er en sucker for dem. Det behøver dog ikke altid at være romantiske film – Alene Hjemme filmene eller Tror du på Julemanden filmene, de virker også hver gang. Når det gælder julemusik, så har vi et rigtig godt album der hedder A sound of Christmas, med forskellige danske kunster, der synger klassiske julesange. Man bliver så glad når man lytter til det.

Jeg kommer også rigtig i julestemning når jeg gennemgår mine julebøger og hæfter efter inspiration. Jeg har tidligere skrevet om “Den store julebog” fra Bo Bedre som jeg får hver år. Derudover køber jeg Isabella i julemånederne og gemmer dem. Jeg har blade tilbage fra 2010, som jeg så bladre igennem når der findes inspiration til nye småkager eller juledekorationer, adventskranse eller krans til døren.

Hvad får jer i julestemning? og hvor finder I jeres inspiration?

Posted in jul

6 thoughts on “Julestemning!!!

 1. Det der får mig allermest i julestemning er at være sammen med børn om julen. For blot et par år siden, hvor der ikke var børn indblandet endnu, var der ikke meget julestemning i min december. Men nu hvor jeg både har fået en dejlig bonusdatter og to nevøer, smitter det at lave juleting sammen med dem.
  Og i dag vil jeg skrive julekort! Det er helt klart også noget der virker.

  1. Ja, det er utroligt som julen får en anden betydning når der er børn i billedet. Jeg har altid været meget glad for julen, men det har bestemt fået en anden betydning efter jeg har fået børn.

 2. Jeg kommer altid i julestemning,når jeg sidder og ser en af Pyrus julekalenderne ud i et, med en god kop the, et par friskbagte julesmåkager og en af årets gaver på strikkepindene 🙂

 3. Julestemning er for mig familiehygge, især den årlige julepjækkedag vi har skrevet om her den anden dag på bloggen, er noget af det jeg glæder mig til. Men ellers så er traditioner et hit – især det at se gamle julekalendere, pynte juletræ til Kim Larsens julecd, lave konfekt med mine søstre eller få læst Kalle Kringlebæk højt af vores mor, selvom vi er voksne 😀 Nogle ting bliver man aldrig for gammel til.

  – Anne

  1. Genialt koncept med en julepjækkedag – nogle år har jeg taget en fridag, i år blev det dog allerede i november, hvor der så blev købt julegaver. Inden Karoline startede i skole, havde pigerne hver deres pjækkedag med farmor, men nu er det blevet til en eftermiddag – pigebarnet skal jo passe sin skole (selvom moren her ikke ville have noget i mod at hun pjækkede)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s