Julehjælp

I denne her søde jultid, hvor der bages småkager og købes gaver, er der desværre også de familier, hvor der ikke er pengene til de store julegaver eller julegodter.   IMG_3830-0 Har I stødt på gruppen Julehjælp på facebook? Hvis ikke, så kan I finde den lige her. Og hvad er Julehjælp så? Jo den korte beskrivelse er: Julehjælp har til formål at hjælpe familier, der har det økonomisk svært, med julegaver til deres børn. Gaverne er primært godt men brugt legetøj. Jeg har allerede sendt mit bidrag afsted, en gave til en lille dreng på 3 år og til en dreng på 9 år. Der er lukket for tilgang af nye ønskelister, men de har stadigvæk ønskelister, hvor der er børn der mangler gaver. Så hvis I har noget godt brugt legetøj eller tøj hjemme i gemmerne som ikke bruges længere, så jeg vil opfordre til, at I besøger siden for at se, om der er nogle der kan bruges jeres ting. Og den noget længere beskrivelse får I her, som er taget fra gruppens facebook side: Gruppen er oprettet til de familier, der har brug for lidt hjælp til at give deres børn en god jul. Der må være flere end mig, der synes det største problem omkring julen er, hvor man skal gøre af de nye gaver, og dermed har meget pænt og brugbart legetøj, tøj osv. der kunne glæde andre. Ideen med siden er at få dette legetøj givet videre til børn, hvor det igen vil vække stor glæde. Måske har man også bare en 100 kroneseddel i overskud til at købe en gave for, til et barn der ellers ingen julegave ville få. Eller hjælpe med porto til en der ikke har råd til til at sende gaver. Hvordan fungerer det? Hjælp til julegaver til dine børn/dit barn: Skriv en mail til julehjaelpfacebook@gmail.com med ønsker. Angiv barnets/børnenes alder, køn og også tøj og skostørrelse, hvis der ønskes tøj. Jeg sætter ønskesedlen på en note i anonymiseret form. Husk at angive jeres adresse. Adresseoplysninger bliver kun udleveret til personer, som ønsker at give en gave. Hvis folk må komme forbi på jeres adresse med gaver, så skriv det til mig, og skriv også gerne om jeg må offentliggøre et postnummer eller den nærmeste store by på ønskesedlen. Husk at jo mindre specificeret ønskerne er, jo større chance er der for et match. Der er f.eks. større chance for, at der er en der ligger inde med en togbane end lige præcis en brio, zoo bane. Er der allerede publiceret noget på væggen, der har interesse, så skriv en mail til mig med adresseoplysninger, jeg sørger for at give dem videre til giveren. Jeg vil lige gøre opmærksom på, at gruppen kun er oprettet for at hjælpe med julegaver til børn og alt omkring julen, der vedrører børn. Med hoved fokus på brugte ting. Altså ingen fødselsdagshjælp, ingen gaver til voksne og ingen, der bare ønsker sig penge. Det er børnene jeg brænder for, og det at der rent faktisk ligger så mange ting rundt omkring, der bare samler støv, i stedet for at glæde andre. Give hjælp: Meld ind på de ønsker der er på noterne, enten ved at kommentere dem, eller ved at sende en mail til til julehjaelpfacebook@gmail.com det er nemmest for mig hvis du angiver nummeret på ønskesedlen i emnelinien. Når du sender en mail til mig, kvitterer jeg med an adresse på vedkommende. Jeg beder til at i også behandler disse oplysninger fortroligt. Husk du skal selv skal betale portoen. Hvad er dette for en side og hvem er jeg Hvem står bag siden? Det gør jeg, Signe Giøe Bitsch, som privatperson. Jeg er 40 år og mor til to små børn, snart 3, og bosat i Zürich. Jeg oprettede siden forrige år som en reaktion på Politikens artikelserie om fattige familier i Danmark. Alle børn fortjener en god jul. For mig var julen noget magisk da jeg var barn, det vil jeg gerne forsøge at give videre. Hvordan kan jeg sikre at hjælpen kun går til dem der har brug for det? Det kan jeg ikke, men det er min overbevisning, at der er meget få, der ville bede om hjælp medmindre de rent faktisk har brug for det. Jeg beder heller ikke nogle om, at retfærdiggøre deres situation, uanset hvad, så handler det om børnene. Jeg offentliggør ingen private informationer på siden medmindre det ønskes. Mange Hilsner Signe

2 thoughts on “Julehjælp

  1. Herhjemme er vi begge SU-modtagere, så vi ved godt, hvad det vil sige at skulle holde jul for små midler. Men vi får det da til at løbe rundt. Og mon ikke vi har lidt legetøj, vi godt kan undvære til nogen der mangler. Tak for tippet.

    1. Ja, det behøver ikke være det store. Jeg har sendt nogle DVD’er afsted som pigerne er blevet for store til, og et spil som vi faktisk aldrig havde brugt. Jeg havde som noget ekstra lagt et gavekort til BR og lidt juleslik ved, men det er ikke noget der forventes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s