Hjemmelavet Gløgg

Ikke et ondt ord om Blomberg, men der er nu ikke noget som et glas hjemmelavet gløgg her til juletid.

IMG_3952 IMG_3953

Lige siden vi startede vores årlige julehygge for hele familien i 2007, har jeg lavet hjemmelavet gløgg til vores gæster. Jeg har hvert år brugt den samme gløgg opskrift, en fra Bo Bedres Julebog. Det er en opskrift hvor man laver gløgg ekstrakt sammen dag, som man laver gløggen. Jeg begyndt dog at lave ekstrakten dagen før, så den kunne stå og trække lidt.

Men så faldt jeg over denne opskrift hos Lisbeth, og det besluttede jeg mig at prøve.  Jeg har lavet dobbelt portion, da jeg vil være sikker på at have nok til vores julehygge. 1/3 af portionen fik lov til at stå og trække i 9 dage, inden jeg hældte det på små flasker (små cocio flasker). De 2 flasker er blevet brugt som værtinde gave til min svigermor, da vi var til min svigerfars fødselsdag.

Så hvis I har mod på det at prøve med hjemmelavet gløgg, så kan I stadigvæk nå det. Og hvis I ikke har tid eller lyst til at vente 2 uger, så kan jeg bestemt også anbefale min opskrift.

5 thoughts on “Hjemmelavet Gløgg

  1. Åh ja, hjemmelavet gløgg er jo så meget bedre end det man kan købe – og hvis du vil prøve en lidt ‘friskere’ variant, så har Aarstiderne en super lækkert og sindssygt nemt opskrift på en hvid gløgg (som også kan laves med æblemost i stedet for hvidvin, hvis man gerne vil have en alkohol-fri version).
    Og sikke en fin idé at bruge det som værtindegave – lækkert og enkelt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s