Julebag #1 Pebernødder og vaniljekranse

Julebag kommer vi ikke udenom i denne tid – og vi har allerede taget hul på glæderne, dåserne er blevet fyldt med pebernødder og vaniljekranse. 

IMG_3938-0

imageimage image image

image

De første julekager er allerede bagt. En søndag eftermiddag med pigerne i køkkenet (og manden) kom der pebernødder og vaniljekranse ud af.  Det er bare starten, der skal bages mange flere slags – kage dåserne skal fyldes til 4. søndag i advent, hvor vi holder vores årlige julehygge for familien. Vi har lagt ud med pebernødder og vaniljekranse, fordi det er nogle af vores favoritter her i familien. Opskrifterne på begge slags, er den samme fra år til år – hvorfor prøve noget nyt, når det virker. Opskriften på pebernødder finder I her i dette indlæg, og opskriften på vaniljekranse kommer nedenfor.

Opskrift på vaniljekranse:

ca. 30-40 stk.

175 g smør

250 g mel

1 stang god vanilje (kornene deraf)

½ tsk hjortetaksalt

125 g sukker

30 g smuttede og finthakkede mandler

½ æg

Hak smør og mel til en grynet masse, dette gøres nemt i en røremaskine. Skrab kornene ud af vaniljestangen (alternative, blend stangen sammen med sukkerne, og derefter si den) og bland det med hjortetaksalt, sukker og mandler. Rør det i smørblandingen, og saml dejen med det halve æg. (Igen, nemt at gøre i en røremaskine.  Lad dejen hvile i et par timer i køleskabet ( eller 30 min i fryseren, hvis man er i tidsbekneb) Varm ovnen til 200 grader. Kør dejen igennem i kødhakker med en stjerneformet hulplade. Skår ud i stænger på ca. 12 cm og form til en krans. Lægges på en bageplade beklædt med papir. Bages i ca. 6-7 min til de er lysebrune.

4 thoughts on “Julebag #1 Pebernødder og vaniljekranse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s