Apps til børn – lærespil

En ipad behøver ikke kun være til spil – den kan også bruges til læring – hvilket de også gør på mange skoler. Jeg har her samlet en lille anmeldes af nogle af de lære apps vi bruger hos os.

Det er ingen hemmelighed at vores ipad’s bliver brugt meget af pigerne her hjemme. Og det er godt nok oftes YouTube eller Netflix de ser, og engang i mellem spiller lidt spil, men jeg prøver også at få det til at spille læringsspil.  Jeg har prøvet at samle nogle af de apps vi bruger her i indlægget.

App’en ABC Balloner er mere til de mindre børn, dvs børn i børnehaven, som er ved at lære bogstaverne at kende.  (Kan ikke huske prisen, men mener det var 7 kr.)

Det er et meget simpelt spil hvor børn lære at genkende bogstaverne. Man kan vælge i mellem 2 niveauer, hvor forskellen er hastigheden på ballonerne. Derudover kan man vælge om det skal være store bogstaver, små bogstaver eller bogstaver i tilfældig orden.  Et rigtig god starter spil. Spillet går i sin enkelthed ud på, at man skal springe de balloner med det rigtige bogstave.

Vokaljagten er et gratis spil, hvor man bliver øvet i vokalerne. For 18 kr. kan man købe mere indhold, det har vi ikke gjort, så jeg ved ikke om det er pengene værd.

Spillet går ud på at man skal indsætte den rigtige vokal i ordet. Der er 5 forskellige sværhedsgrader, hvor man kan vælge hvor mange stavelser ordet skal have og hvormange vokaler der må være.  Synes det er et rigtig god begynder spil til børn i o. kl.

Læsekoden, er et spil jeg helt klart vil anbefale, da der er flere læringselementer i det. (Et af de lidt dyre spil til 39 kr. )

I Læsekoden lære man at skrive de forskellige bogstaver, man høre bogstavernes lyde, samt sammensatte lyde, og derudover træner man også de 120 ord.  (Det er også et godt spil for os forældre der aldrig har lært at lydstave – synes godt nok man kan udfordret lidt når man får skolebørn)

120 ord – er er spil der træner de 120 hyppigste ord. De kloge hoveder har fundet ud af, at hvis man behersker disse 120 ord, så kommer man nemmer igennem læse- og skrive opgaver. (Mener at det kostede 19 kr. )

I spillet træner man ordene på flere forskellige måder. Man træner i at skrive ordet, sætte ordets bogstaver i den rigtig rækkefølge, samt at finde ordet blandt andre ord. Man kan også som forældre vælge hvilken ord barnet skal træne. F.eks. havde Karoline en periode hvor hun havde svært ved at kende forskel på der, det og den, så dem har vi trænet lidt ekstra.

My Spelling 2 er en engelsk app, men derfor kan den godt bruges. Den er rigtig god til træning til diktat. Man skriver nemlig selv de ord der skal trænes og det er også en selv der skal indtale ordet. Så selv om den er en engelsk app, er den faktisk meget genial.

Vi bruger den til når Karoline skal øve diktat. De har en lille diktat hver uge med 6 ord, så de næste par diktater har jeg allerede lagt ind i app’en. App’en bruger konceptet der hedder, se ordet, hør/sig ordet, skjul ordet og skriv ordet. Dvs. først ser de ordet på skærmet, derefter høre man mig sige ordet, så forsvinder ordet fra skærmen i nogle sekunder, og derefter skal barnet skrive ordet. Så er der en version hvor barnet skal sætte bogstaverne i den rigtige rækkefølge, og til sidst er der mulighed for at tage en test. App’en koster 7 kr. men de pengene synes jeg er givet godt ud.

Den sidste app jeg vil nævne er 360 ord, også en af de lidt dyrer app’s til 30 kr. App’en indeholde de 360 der hyppigst bruges i en vilkårlig dansk tekst, faktisk vil de ord udgøre 75 % af teksten.  Formålet med spillet er at børnene skal lære at genkende disse ord som ordbilleder, og derved få lettere ved at læse og skrive, og det øger læsehastigheden.

Helt simpelt gælder det om at trykke på det rigtige ord. Der er 6 forskellige niveauer at vælge i mellem. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s