Brownie drøm – en nytårsdessert

Desserten nytårsaften bestod af denne Brownie drøm, en ide der kom til mig i sidste øjeblik. (Undskylder den dårlige billedekvalitet, men billederne er taget nytårsaften med Iphone)

Desserten består af en browniebund, derefter et lag dulche de leche og afsluttede med hjemmelavet vaniljeis.

Nedenstående opskrift er til 4 personer, person anrettet – man kan også lave det som en stor islage, men så skal man lave dobbelportion af isen.

Brownie:

100 g mørk chokolade, hakket groft
90 g smør
165 g sukker
65 g mel
2 små æg

Chokolade og smør smeltes sammen over vandbad. Når det er smelte fjerne det fra varmen og sukker røres i. Derefter røres melet i indtil det hele er blandet. Tilsidst tilsættes æggene, og der skal røres indtil massen er tyk og glat.
Dejen hældes i en smurt bageform, jeg brugt en firkanten form på 20X20. Skal bages ved 170 grader i ca 25-30 minutter – pas på den ikke får for meget. Kan laves dagen før, da den skal være helt afkølet inden desserten samles.

Dulche de leche:

1 dåse kondenseret mælk

Dåsen sættes i en gryde og dækkes helt med varm. Lad gryden småsmire i 3-4 timer. Tag dåsen op og lad den stå i en time inden den åbnes.  Karamellen opbevares i en beholder i køleskabet indtil den skal bruges.
Husk dåsen skal hele tiden være dækket af vand.

Vaniljeis:

(Denne opskrift er til en ismaskine, har man ikke sådan en, så vil jeg anbefale af finde en anden opskrift)

3 dl kaffefløde
4 æggeblommer
115 g sukker
3 dl piskefløde
2 tsk vaniljepulver
en knivspids salt
 Opvarm kaffefløden under omrørning ved middelvarm til lige under kogepunktet. Tag fløden af varmen og sæt til siden.
Kom æggeblommer og sukker i en rørerskål, og pisk massen indtil den begynder at blive tyk og ensartet. Tilsæt kaffefløden lidt efter lidt, mens der stadig piskes på lav hastighed.
Hæld kaffeflødeblandningen tilbage i gryden. Opvarm under konstant omrøring over middelvarme indtil der dannes små bobler langs kanten og blandingen begynder at dampe. Bladningen må ikke koge.  Hæld blandingen over i en rørskåle og tilsæt piskefløde, vanilje og salt under omrøring. Dæk blanding til og lad den afkøle mindst 8 timer. Det bedste er at lave blandingen dagen før.

Derefter røres isen på ismaskine, men først man du er klar til at samle desserten.

Udstik 4 bunden af brownien – man får noget tilovers – som kan gemmes til en regnvejrsdag. Jeg brugte disse kageringe fra Mette Blomsterberg, men skal bruge 4 ringe hvis man laver 4 portioner. Inden i ringene sætte jeg noget plastik langs kanten for at få lidt mere højde på. Derefter lagde jeg brownien i bunden. Ca. 2 spsk karamel spurte ud på hver bund. Den færdigkørte is kom jeg i en sprøjtepose og fordelte i de 4 forme og prøvede glatte toppen så godt som muligt. Derefter skal de i fryser i min 2 timer.
Tag dem gerne ud 10-15 minutter inden de skal serves. De er nemme at få ud af ringene, hvis man presse fra bunde. Plastikken fjernes inden servering.

2 thoughts on “Brownie drøm – en nytårsdessert

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s