Cupcake Tuesday – ingen sure citroner her

I fredags bagte pigerne og jeg en lækker svampet kage med citroner og birkes til X-Factor og fredagshygge i sommerhuset. Kagen var også rigtig lækker dagen efter da vi fik den som dessert efter en rigtig sommerhusfrokost med fiske fiskefileter.

Citronkage med birkes

10-12 stykker

250 g blødt smør
350 g rørsukker
4 æg
Skal af 2 usprøget citroner fint revet
25 g birkes
325 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1,25 dl mælk

Glasur
saft af en citron
100 g flormelis

ekstra flormelis til pynt

Smør og sukker piskes til en cremet masse. Æggende piskes i et af gangen. Citronskal og birkes røres i blandningen. Hvedemel og bagepulver blandes og røres i dejen skiftevis med mælken. Dejen hældes i en smurt springform ca. 24 cm.
Kagens bages i ca 35 min ved 200 grader.
Flormelis og saften fra citronen røres sammen. Når kagen kommer ud af oven, prikkes der små huller i kagen og glasuren hældes langsomt over, så det kan synke ned i kagen. Når kagen er afkølet drysses den ekstra flormelis over.

Evt. rester opbevares i køleskabet.

8 thoughts on “Cupcake Tuesday – ingen sure citroner her

  1. Ja, det gjord jeg kun i 12 dage. Nu skal jeg så prøve at holde mit blodsukker stabilt ved at så vidt muligt undgå sukker og kornprodukter som også påvirker blodsukket, og sørge for at få måltiderne der mætter. Så fortsætte som jeg har gjort de sidste 2 uger, bare ikke så striks.

  2. Betyder det at du er færdig med din sukker detox, og hvad gør man når man er færdig med selve afgiftningen. Kagen ser rigtig lækker ud. Håber I havde nogle dejlige dag ved Vesterhavet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s