Prinsessefødselsdag – forslag til aktiviteter

Josefines fødselsdag var lidt af en genbrugsfest, da jeg havde brugt samme koncept som til Karolines 4 års fødselsdag. 

Den første leg, var allerede i forbindelse med udpakning af gaverne. Jeg har erfaret at det er en rigtig god start på en fødselsdag, når børnene leger “flaskehalsen peger på” når fødselsdagsbarnet skal pakke gaverne op. Kort fortalt, så startet fødselsdagsbarnet med at dreje flaske, den den peger på giver sin gave, og drejer derefter med flasken indtil alle gaverne er givet til fødselsdagsbarnet. Det giver mulighed for alle at se hvad der blive givet, i stedet for at papiret er revet af alle pakkerne på 2 minutter og man når slet ikke at se hvem der giver hvad.

Derefter satte jeg pigerne igang med at lave en prinsessekrone, nu var det jo prinsessefest. Til Karolines fødselsdag havde jeg selv klippet kronerne ud i karton, men denne her gang havde jeg købt den færdige i skum fra Panduro Hobby. Glimmer skum klistermærkerne er også købt der. Blomster “krystallerne” er købt i Tiger. Da gæster kun var 3 og 4 år, var både Thomas og jeg klar til at hjælpe.

Noget der er et krav fra mine piger hver gang, er en skattejagt – så det blev da selvfølgelig også lavet.
Den måde jeg laver skattejagt på, er med små sedler med ledetråde. Den første er en jeg har “fået” som brev, som fortæller hvor de kan finde den næste. For at få den næste ledetråd skal de så gøre noget, de aktivitet jeg havde til Josefines fødselsdag var, “gæt en ting”, “hund der er en der har taget dit kødben” “flødebollespisning”, syng fødselsdagssang for Josefine og “Simon siger”. Jeg har 5 poster i alt, hvilket jeg synes er et passende antal når de ikke er størrer.

Derudover tog vi også en omgang stopdans, ellers legede pigerne bare rigtig godt.

______________________

The birthday I held for Josefine was a rerun of Karolines 4th birthday.

They played spin the bottle when Josefine unwrapped her presents. (Who ever the bottle points at gives the birthday child their present)Thereafter they all made their own princess crown.

My girls love a treasure hunt, so I made one for them. I kept at 5 posts since they where only 3 or 4 years old.

I had a few other activities, otherwise the girls just enjoyed playing.

3 thoughts on “Prinsessefødselsdag – forslag til aktiviteter

  1. Jeg synes det er sådan en god måde at få pakket gaverne op. Her kommer både fødselsdagsbarnet men også giveren i centrum. Især for de små børn, er det virkeligt stort når det bliver deres tur til at give gaven, og alle kigger med.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s