19. december – havre

En fast juletradition hjemme hos os er Havregrynskugler. Lige så længe jeg kan huske er det noget der blevet lavet til jul hjemme hos mine forældre.  Det er den samme opskrift vi bruger hver år – hvor den stammer fra det vides ikke, den stod bag i min mors Frk. Jensens kogebog skrevet i hånden, og der har den stået i mange år.

Havregrynskugler:

175 g smør eller margarine
2 dl sukker
1 dl kakao
2 spsk stærk kaffe
7 dl havregryn

tilsæt enten rom-, mandel- eller vanilie essens. (Eller en blanding af det hele)

Smør, sukker, kakao og kaffe smeltes i en gryden. Havregrynene smuldres i og det hele blandes godt. Tilsæt evt. smag. Massen afkøles en smule, hvor efter det trilles til kugler der rulles i enten krymmel, kokos eller perlesukker.
Opbevares på køl.

Og så er det i dag jeg skal til eksamen – glæder mig så meget til det er overstået. Jeg føler lidt at jeg får juleferie i dag kl 14 selvom jeg skal på arbejde både torsdag og fredag.

2 thoughts on “19. december – havre

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s