18. december – lidt peber og en nød

Jeg elsker pebernødder – og jeg elsker at bage dem sammen med pigerne. Her kan de virkelig hjælpe til. Opskriften jeg bruger, er en jeg for rigtig mange år siden fik at min veninde i folkeskolen (så, ja det er ved at være nogle år siden)

250 g smør
250 g sukker
1 dl fløde (eller mælk)
1½ tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
½ tsk peber
½ tsk kardemomme
½ tsk bagepulver
1 tsk natron
500 g hvedemel

Det hele æltes godt sammen. Jeg brugte min rørmaskinen, så det går det jo som en leg. Del dejen i mindre stykker, som rulles til stænger. Stængerne skæres i små stykker der trilles til kugler. (Her er hjælpen fra små hænder rigtig godt) Pebernødder bages ved 250 grader indtil de er lysebrune.

5 thoughts on “18. december – lidt peber og en nød

  1. Det er den samme opskrift som jeg bruger, så ja det er nogen år siden den kom frem. Jeg fik min skrevet i kogebogen da jeg var på Husholdningsskole. Så den er vist godkendt.

    Kh. Lis

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s