14. december – ikke kun til jul

Specier er en af de småkager der ikke kun høre jule til, men en jeg bager hele året rundt. I denne her variant har jeg brugt chokolade og valnødder.  En utrolig nem småkager at lave – også er dejen velegnet til at fryses, så med en rulle specierdej i fryser kan man have nybagte småkager på under 30 minutter.

Opskiften på specierne kommer her:

300 g mel
250 g smør
125 g flormelis
1/2 stang vanilie
100 g mørk chokolade – hakket fint
75 g valnødder – hakket fint.

Kornene skrabes ud af vaniliestangen og blandes sammen med lidt flormelis for at løsne kornene. Alle ingredienser æltes sammen til en ensartede masse (Jeg bruger min røremaskine) Dejen rulles til en pølse på 4-6 diameter (alt efter hvor store småkager man vil have) Pølsen lægges i køleskabet 1 time. Skæres i skiver på 7-8 mm og bages ved 180 grader i 12-15 minutter indtil de er gylden brune. Afkøles på en bagerist.

Og så er det faktisk min fars fødselsdag i dag – tillykke far. Glæder mig til at vi skal hjem til ham i morgen for at fejre ham. Tilykke.

One thought on “14. december – ikke kun til jul

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s