10. december – mine favorit kugler

Når det kommer til julekonfekt, så er min favorit nu den lækker blanding af marcipan og nougat – ja, jeg kunne spise nougaten rent hvis det skulle være – men for at det ikke bliver for væmlet, så er det godt at kombinere det med marcipan.
20 stk
200 g maricpan
60 g nougat
200 g mørk chokolade – smeltede
små sølvkugler til pynt.
Del både maricpan og nougat i 20 stykker.  Marcipanen trykket let fladt og et stykke nougat placere på midten, hvorefter marcipan pakkes rundt om nougat, så det dækker helt. Trilles pænt til kugler, der dyppes i den smeltede chokolade. Pynt evt. med små sølvkugler. 
Den lille fin skål kuglerne ligger i, er en skål i farmor i tidernes morgen har malet. Min farmor døde allerede i 1983, så den er ved at have nogle år på bagen, så det bliver holdt langt væk fra pigerne. Men jeg nyder nu at finde den frem hver gang til jul. 

One thought on “10. december – mine favorit kugler

  1. hmmmm overvejer seriøst at boykotte din blog, der er alt for mange lækre fristelser 🙂 sikke en masse lækkerier du smider ud til inspiration til os alle 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s