Så rigeligt med smør

Fredag formiddag var afdelingen på barselbesøg hos en Kollega som i starten af august fik en lille dreng. For at hjælpe den nybagte mor, havde vi tilbudt at tage morgenbrøden med.
Jeg havde derfor bagt knuder med hirseflager og Mette Blomsterbergs smørbagte kanelsnegle – en opskrift der kræver rigeligt med smør. Opskriften finder I lige her. Jeg har bagte dem flere gange, og de har været lige gode hver gang.

Bollerne var koldthævet, æltede dejen om aften, og næste morgen blev dejen rullede ud til slanger og formet til knuden. Efter de havde hævet i 30 minutter var det ind i ovnen med dem,  dejlige nybagte boller uden alt for meget anstrengelse.

10 stk.

5 dl vand
10 g gær
2 tsk groft salt
1 spsk agave sirup
100 g hirseflager
225 g fuldkorns durum
300 g hvedemel

Drys:
Havregryn

Rør gær ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Dejen er klisterede. Stil dejen i køleskabet. Del dejen i 10, rul til en slange og bind til en knude.
Lad bollerne hæve i 30 minutter. Pensels med vand og drys havregryn over. Bag ved 225 grader ved 10-15 minutter.

6 thoughts on “Så rigeligt med smør

  1. Åha, elsker altså kanelsnegle, satser også på at det bliver en succesfuld genganger til fødselsdagen i år, hvis der ikke dukker noget andet op, for gode er de altid (:

    – Anne

  2. Jeg er vildt imponeret over alt det bageri du får produceret. Hjemme hos mig er jeg desværre kendt som moren der ikke kan bage. Måske skulle jeg øve mig lidt med de kanelsnegle 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s