For enden af regnbuen …

…gemmer der sig en kage. Uden på ligner det en helt almindelig vaniljekage, men inden i, er der alle regnbuens farver.

Pigerne hjalp både med at bage kage og spise den – de er sådan nogle gode hjælper.

Regnbue kage:

Kagen:

340 g blødt smør
340 g sukker
315 g hvedemel
40 g majsmel
3 tsk bagepulver
6 store æg
1.5 tsk vanilie ekstrakt
5 spsk mælk
Frugtfarve i rød, orange, gul, grøn, blå og lilla

Smør creme:

220 g blødt smør
120 ml mælk
2 tsk vanilje ekstrakt
1 kg flormelis – sigtede

Den nemmeste måde er at lave dejen i en food processer. Bland først smør, sukker, hvedemel og majsmel indtil det hele er blandet. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og forsæt indtil det hele er rørt sammen, men pas på ikke at give det forlang tid, for så røre man luften ud af dejen.

(Hvis man vil lave dejen med håndmixer eller røremaskine, starter man med smør og sukker, som røres godt sammen. Derefter et æg af gangen. Tilsidst mel, bagepulver, vanilje og mælk)

Del dejen i 6, og farv hver del en farve. En farve af gangen hældes i en smurt bageform på 20 cm. Og bages en af gangen i ca. 15 min ved 170 grader eller 2 gange hvis man er så heldig at have 2 forme i samme størrelse.
Alle 6 bunden afkøles helt.

Til smørcreme røres smør, mælk, vanilje ekstrakt og halvdelen af formelis godt sammen. Den resterende flormelis tilsættes lidt af gangen og creme røres indtil den er let og luftig.

Start med den lillabund og læg bundene sammen med smørcremen. Smør et tynd lag creme på toppen af kagen og siderne (crumb coat). Stil kagen på køl i ca. 1/2 time hvorefter resten af cremen smøres over kagen, så man får et pænt finish. Pynt evt. men chokolade knapper.

19 thoughts on “For enden af regnbuen …

  1. Hvis det er valijekage, er du min nye beste ven.
    🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃

  2. Aaahhmen.. hvor er den bare flot! Frida kan ikke forstå hvorfor vi ikke kan bage sådan én!? Må på et bage kursus hos dig 😉
    Kram Stine (Henrik)

  3. Anledningen var at jeg var alene med pigerne om lørdagen, så et eller andet skulle vi jo lave – og de elsker at få lov til at hjælpe med at bage. Så havde jeg også tænkt på at Thomas og Josefine kunne få den med om søndag hvor de skulle hjælper Faster med at flytte.

  4. Nøj hvor er den flot Camilla, den må jeg vist hellere gemme et link på. Og dejligt at læse at den ikke kun ser godt ud men også smager godt. Men altså – vanille – smørcreme – what's not to like?!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s