En gamle kending

Kender I arme ridder? Også kendt som French toast. Da jeg gik i folkeskolen (og ja, det er ved at være mange år siden), lavede min veninder og jeg tit arme ridder hjemme hos hende om eftermiddagen. Og da jeg var i USA lige efter gymnasiet, fik jeg det også tit – men så har jeg ikke rigtig fået det siden.
Jeg har gået og tænkt på det i længere tid, og så for et par dagen siden, fik jeg endelig taget mig sammen til at lave det til morgen (læs vi havde franskbrød i huset, lidt svært at lave uden), og det er bestemt ikke sidste gang – det var lige så godt som jeg huskede det.

Arme ridder er utroligt nemt at lave – man skal bare bruge

Franskbrød
æg
mælk
sukker – jeg brugte rørsukker
kanel
og smør

Æg og mælk piskes sammen. Skriver af brød dyppes i æg/mælke blandingen, lad brødet suge godt, men ikke lægge i blanding for land tid. Læg brødet på en tallerken, drys den ene side med sukker og kanel. Varm en pande med smør og læg brødet på panden med sukker siden ned af. Mens den første side steger, drysse den anden siden med sukker og kanel. Steges indtil brødet er brunt på begge sidder.

Spise mens det er varmt med sirup og frugt – mums siger jeg bare.

Posted in mad

4 thoughts on “En gamle kending

  1. De er altid et hit. Har selv lige lavet dem for et par dage siden. Smager også fantastisk i en ikke sød version med f.eks chilie i 🙂

    Hernede er de også at finde på de fleste menukort på byens frokostcafeer.

    Knus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s