Berlin #3

Brandenburger Tor kan man ikke komme udenom når man er i Berlin. Brandenburger Tor er den sidste bevarede Byport i Berlin og er at finde på Pariser Platz for enden af Unter den Linden og Strasse des 17.juni. Meget impornerede byggningsværk. Utroligt smuk når man kigger igennem porten, om det er ned af Unter den Linden eller Strasse des 17. juni.

Tæt på Brandenburger Tor ligger Holocaust mindemærket, eller Denkmal für die ermordeten Juden Europas, som det også hedder. 2711 betonsøljer der former en labyrint, hvor det er nemt at blive væk, eller måske genfinde hinanden, eller blive overrasket over hvem man møder lige om hjørnet. Og, nej man må ikke gå rundt oven på dem.

Berlins fjernsynstårn giver en fantastik udsigter udover byen, dog knap så imponerende når der er overskyet og dissede. Vi havde selvfølgelig valgt den dag med fleste skyer, hvor vi skulle op i tårnet. Vi kunne ikke se ud over hele Berlin, men vi havde god udsigt til de nærliggende bygninger. I tårnet er det en udsigts etage hvor man bare kan gå rund og nyde udsigten. Derudover er den en etage med en restrurant, og her drejer gulvet lige så stille rundt, så man kan se hele udsigten 360 grader rundten uden at forlade sin stol. Man kan dog kun få bord i restruranten såfremt man spiser der, men de har også is og kage på menukorten. Et stykke kage kan man vel altid klemme ned:-)

Overalt i Berlin møder man disse Buddy Bears, som oprindeligt blev lavet i 2002 til en udstilling, hvor bjørnene stod hånd i hånd omkring Brandenburger Tor. De er siden hen blev spredet ud over hele verden og Berlin og der er kommet flere til.

Uden mad og drikke dur helten ikke. Når man er i Berlin, er det selvfølgelig også nødvendigt at få noget at spise.
Det var kun lørdagaften vi spise ude, de andre aftner spise vi i lejligheden. Frokost det spiste vi derimod ude. Det er utrolig mange muligheder i Berlin, så lige meget hvad man er til, så der mulighed for at finde det.
En af dagene var vi typiske turister og tog på Hard Rock Cafe på Kurfürstendamm og fik en burger. Klassisk turistfælde, men de var nu gode og det var et fint sted at have pigerne med. De havde en fin børnemenu, med et godt udvalg.
Man kan ikke være i Berlin uden at få en Currywurst eller Bratwurste. Så ene af dagene fandt vi en rigtig tysk restrurant i området ved Freidrichstrasse, Augustiner am Gendarmenmarket, hvor det var muligt at få både Currywurst og Wienerschnitzel. Ellers er det muligt at købe Bratwurst ved omvandrende sælger eller ved den tyske udgave af en pølsevogn.
Og så for at prøve noget helt andet, så fik vi Sushi en dag på noget der hedder Sushi Circel, en kæde der er at finde flere steder i Berlin.  Maden var rigtig god, der var bare ikke rigtig noget for pigerne at spise.  De  spise ikke sushi og der var ikke andet på menukortet. Det eneste Karoline spiste var sojabønnerne.

Når vi var på farten med pigerne, sørge jeg altid for, at have noget med til at underholde dem med. når vi var på restrurant. De har bare ikke tålmodighed nok til at sidde stille lige så lang tid som os andre. Da Josefine havde fået sin egen Nintendo, var de altid med i tasken, andre gange har jeg har en lille malebog og farveblyanter, små puslespil eller noget småt legetøg med. Så er det altså noget nemmer at have børn med ud at spise.
En god ide er også at have noget at drikke og nogle små snacks med til dem, så er man fri for at købe i dyre domme, hver gang de bliver sulten. Og en lille pose vingummier hjælper altid på humøret, når man er træt af at være på sightseeing.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s