Berlin #1

Vi har lige været 6 dage i Berlin.

Det er 5. gang jeg besøger byen, og det er 4. gang vi har haft pigerne med. Vi synes det er en rigtig skøn by (det siger vidst sig selv), og det er bestemt ikke sidste gang vi besøger byen.

Når vi er der nede bor vi i en lejlighed som vi kan låne igennem gemalens arbejde. Lejligheden ligger nord for Tiergarten, så meget tæt på de fleste ting.

Vi ankom til Berlin lørdag eftermiddag, og efter vi havde fået handlet ind, tog vi bussen ind til Kurfürstendamm, og fandt et lille Pizzeria i en af sidegaderne. Meget billigt og børnevenligt, men ikke nogle stor kulinarisk oplevelse.

Søndag gik turen til Prenzlauer Berg, en by del der bære præ af, at der bor mange unge og børnefamilier i området. 
Vores destination var børnemuseumet Machmit – et interaktivt museum for børn. Hvis man står af ved U-bahn Eberswalder Strasse, er der små 10 minutter gårtur derfra. Vi købte en familiebillet til €14 som gælder for 2 voksen og op til 3 børn. 
Vi ankom lige til frokost tid, så vi valgte at spise i deres cafe – det kan jeg bestemt ikke anbefale. Ok, hvis man bare skal have lidt snacks, men som et måltid, var det godt nok ikke værd at spise. Til pigerne havde vi bestilt børnepizza, det vidste sig at være 2 meget små frossen pizza der fik 2 minutter i microovnen. 
Selve museum dele, var der ikke så meget i, men pigerne synes det var ok. Det bedste var den store træ labyrint, som var lavet på 1. salen og gik højt op, da museumet ligger i en gamle kirke. Karoline synes det var rigtig sjovt at gå rundt i den, men Josefine var ikke helt så glad for den. 
Begge var rigtig glad for de kreative aktiviteter der var. De fik både tegnet på en tallerken (kostede €5) og lavet en krone (var gratis). 
Fra museumet gik vi ned til Berlin Wall Memorial, med et lille stop på en legeplads ved Mauerpark. Ved Berlin Wall Memorial kan man via en udkigsplads se ned på et stykke af Berlin muren og indermuren, som giver et godt billede af hvordan det så ud med kontroltårn og det hele. Det er gratis. Inden man kommer til Memorialet, er der langs vejen mulighed for at se hvor muren stod, og læse om hvordan det påvirkede de familier der boede der hvor muren blev bygget.  

Mandag gik turen ud til det Olympiske Stadion som blev byggede til OL i 1936 af Hitler. Et meget imponerende bygningsværk, især når man tænker på hvor lang tid siden det er, det blev bygget.  
Her købte vi også en familiebillet til €16 som gælder for 2 voksen og op til 3 børn. En enkelt voksen billet kostede €7. Det Olympiske Stadion ligger i udkanten af Berlin, som vi brugt godt en time på at komme derud, og godt en halv time da vi skulle tilbage til centrum. Selvom der blev brugt noget tid på transport, var det bestemt besøget værd.
Der er rigtig gode transport muligheder i Berlin. Der er busser, sporvogne og S-og U-bahn. Denne her gang brugte vi alle former, men de forrige gange vi har været i Berlin har vi holdt os til busser og sprovogne, da det er meget nemmer når man har en barnevogn eller en stor klapvogn med. Det er nemlig ikke alle U-bahn stationer der har elevator, og det kan være lidt svært at få en barnevogn/klapvogn op af alle de trappe, især hvis man har flere børn som skal have hjælp. 
I år havde vi min Svigerinde og hendes mand med, så vi købte et Kleinegruppen karte til €15 som gælder en hel dag for 5 personer. (Normal prisen for en enkelt billet er €2.30 for voksen og €1.40 for børn over 6 år. Børn under 6 år er gratis) Kortet kunne bruges til både busser, sporvogne og U-/S-bahn, så det var rigtig nemt. 
Der er også mulighed for at købe kort der gælder i flere dage. 

2 thoughts on “Berlin #1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s