Cupcake Tuesday

Mit Cupcake Tuesday indlæg kommer desværre en dag forsinket, men jeg er endnu ikke helt med efter vores ferie i sidste uge.

(Undskylder for den dårlige billedekvalitet, men der er ikke den bedste belysning, når man står kl 11 om aften og tager billeder)

I indlægget i dag vil jeg gerne dele opskriften på nogle luftige rabarber cupcakes med marengs frosting. De er lavet helt uden fedtstof, så de kan nydes med god samvittighed. Rabarberne er fra egen have og blev høstede i går aftens mens der stadigvæk var dejligt lunt i haven.

12 stk.

150-200 g rabarber
70 g flormelis
140 g mel
1/4 tsk salt
7 æggehvider fra store æg
1/2 dl vand
1 tsk vanilie ekstrakt
1/4 tsk natron
1/2 tsk hvidvinseddike
100 g rørsukker

Marengs frosting

2 past. æggehvider
1 tsk vanilieekstrakt
60 ml vand
120 g sukker
knivspids salt
evt. frugtfarve

Tænd ovnen på 175 grader.

Skær rabarberne i små stykker og kog den sammen med en lille smule af sukker og lidt vand i 4-5 minutter. De skal stadigvæk have deres form, så pas på at de ikke får for lang tid.

Flormelis, mel og blandes i en skål.

Æggehvider, vand og vanillie piskes stive indtil der dannes bløde toppe, tilsæt derefter natron og hvidvinseddike og piske det godt igennem.  Rørsukker tilsættes æggene lidt efter lidt mens der stadigvæk piskes indtil det hele er godt blandet.

Melblandingen sigtes i æggeblanding af 2 omganges og vendes forsigtigt sammen med æggene. Derefter vendes rabarberne i. Dejen fordeles i 12 muffins forme og bages i ca. 18 min. Lad kagerne afkøle  helt på en bagerist inden de pyntes med frostingen.

Frosting:

Vand og sukker bringes i kog, lad det koge i 4-8 minutter indtil til siruppen når ca. 113 grader. Imens piskes æggehvider og vanilie ekstrakt stift. Når siruppen har nået den rette temperatur hældes det i en tynd stråle i æggene mens der piskes på medium til høj hastinghed. Tllsæt salt og evt. farve og forsæt med at piske indtil massen er ensartet, glat og luftig. Hæld massen i en sprøjtepose og pynt kager.

One thought on “Cupcake Tuesday

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s