Prøver igen

Jeg har før haft gang i en surdej, men har ikke kunne holde den i live. Men nu skal det være, nu prøver jeg ingen.
Den første gang døde min surdejen, jeg glemte at røre i den hver dag, kom faktisk til at glemme den et par dage og det kunne den ikke holde til. Surdej nr 2 blev kasseret da små frugt fluer druknede i den. Surdejen må kun være delvis tildækket, så det var ingen problem for de små fluer at kommet igennem sprækken og ned i glasset – så ud med den.
For at undgå de små fluer, har jeg denne her gang lavet et låg af et stykke stof, så er det eneste der kan komme der ned er ilt.
Nu skal jeg så bare vente 10 dage og så kan jeg begynder at bage rugbrød og andre lækker surdejsbrød igen.
Opskriften jeg bruger er fra Claus Meyer og kan findes lige her.

2 thoughts on “Prøver igen

  1. Sidst jeg bagte rugbrød men surdej, gik det helt galt. Først brugte jeg 5 dage på at lave surdejen, og da jeg bagte blev brødet alt for kompakt. Havde taget noget surdej fra, til næste gang. Og det kunne heller ikke holdes i live.

    Nej, jeg duer ikke til at lave hjemmebagt rugbrød med surdej. Så fremover bliver det bagt uden surdej eller købt hos bageren!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s