Værtsgaver

Vi var på besøg hos nogle venner i weekenden, så der skulle bruges en værts/værtinde gave. Til værtsparret havde jeg lavede en portion chokolade specier med hasselnødder. Halvdelen af dejen bagte jeg og kom i en cellofan pose. Den anden halvdel rullede jeg til en pølse som blev pakket ind i husholdingsfilm og plastik og derefter en tur i fryserne. Så har de hurtigt småkager ved hånden, når de har brug for dem.
Den lille grønne pakke, var en gave til den lille vært, Vitus. Grydelapper der passer til det forklæde han fik i fødselsdaggave (mit første forsøg på at quilte) og så viskestykker, lavede efter Karen Klarbæk’s DIY, samt karklude (ikke hjemmelavet, det havde jeg ikke tid til, så købte en som er klippet til.)

Opskiften på specierne kommer her:

300 g mel
250 g smør
125 g flormelis
1/2 stang vanilie
100 g mørk chokolade – hakket fint
75 g hasselnødder – hakket fint.

Kornene skrabes ud af vaniliestangen og blandes sammen med lidt flormelis for at løsne kornene. Alle ingredienser æltes sammen til en ensartede masse (Jeg bruger min røremaskine) Dejen rulles til en pølse på 4-6 diameter (alt efter hvor store småkager man vil have) Pølsen lægges i køleskabet 1 time. Skæres i skiver på 7-8 mm og bages ved 180 grader i 12-15 minutter indtil de er gylden brune. Afkøles på en bagerist.

Så vil jeg også lige sige velkommen til alle mine nye faste læser. Ved godt at det er min Give Away der har fået jer forbi min side, men jeg håber I har lyst til at blive hængende og følge mit gøre og laden.

Og til jer der ikke har gjort det endnu, så kan I stadigvæk nå at deltage i min Give Away lige her.

3 thoughts on “Værtsgaver

  1. Hej Camilla hvor er det bare vildt spændende og super sejt at du har modtaget sidste skud på stammen af Sif opskriftsbøger og at det er en af dine opskrifter der er brugt. Den ønsker jeg mig virkelig meget til jul. Super dejlige værtindegaver! kh svigerinde Tine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s