Legeaftale og rødbeder

Karoline har haft en legekammerat på besøg i dag, så der blev bagt pølsehorn til frokost. Jeg lavede dejen efter denne her opskrift, men udskiftede 200 g hvedemel med 200 g hvid hvede fuldkornsmel. Jeg fik 16 pølsehorn og 6 boller ud af dejen, og de skulle bage i ca. 12 minutter.

Mens pigerne har leget (nogle gang med Josefine og andre gang uden – det er ikke nemt at være den mindste), har jeg fået syltet rødbeder. Jeg har en mand og datter der er helt vild med rødbeder, så nu er køleskabet fyldt op.

Opskriften jeg har brugt er fra gode gamle Frk. Jenens’s kogebog.

2 kg rødbeder
1,5 l eddike
700 g sukker
6-8 hele nelliker
Peberrod i

Rødbederne vaskes og koges i rigeligt med vand i 45-60 minutter alt efter størrelse. Vandet hældes fra og de spules med koldt vand. De skal blive liggende i det kolde vand, indtil de er afkølet.

Eddiken koges op og sukker og nellikker tilsættes.

Enderne skæres af rødbederne og skrællene gnubbes af, hvorefter de skæres i skiver. Rødbedeskiverne lægges i en sylteglas der er skyllet i atamon og lage hæles over. Et par skiver peberrod lægges i glasses og låget puttes på.

Og lige nu står aftensmadden og simre på komfuret. Vi skal have beef and ale stew efter en Jamie Oliver opskrift. Der skal den så stå og hygge sig de næste 3 timer.

4 thoughts on “Legeaftale og rødbeder

  1. Hej Camilla.
    Skønt med et lille lager i køleskabet. Jeg har fået købt eddiken, så der er lige et stykke vej inden mine rødbeder er på køl.
    God aften til dig og dine

  2. Det er så hyggeligt når man i weekenden har ekstra god tid til at stå i køkkenet. – Det lyder lækkert! Jeg har selv fået lavet Chai sirup i dag (men aftensmaden blev altså bestilt udefra efter en travl weekend :o)

    Go søndag.

    Kh Pernille

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s