Cupcakes

Vi har været til studentergilde hos min mands kusine i dag. Og i stedet for at tage en rose med til studenten havde jeg disse med.

Vanilie cupcakes med vanilie frosting. Og da jeg endnu ikke har lært (eller vil lærer) hvordan man halvere en opskrifte, blev det også til lidt cupcakes til os selv.

Jeg har prøvet en anden opskrift denne her gang. Opskriften er fra bogen “Cupcakes from the Primrose Bakery”, i modsætning til sidste gang hvor jeg brugte denne her opskrift.

Denne her gang fik kagerne en let buge, i modsætning ved den anden opskrift, hvor kagerne blev flade. Overfladen er også mere sprød, hvor de andre kager var mere svampet. Hvad der er bedst, er nok en smagssag.Frosting var dog lidt tynder i det, så den løb lidt ud da jeg sprøjtede den på. Men det er heller ikke meningen at man skal sprøjte den på, men smøre den på.

Opskriften får I her:

12 stk.

110 g usalted smør – stue temperatur.
225 g sukker, gerne rørsukker
2 store æg
275 g mel – sigtede (eller 150 g “self-raising flour” + 125 g alm. mel)
2 tsk. bagepulver (skal ikke bruges, hvis man bruger “self-raising flour”)
120 ml let mælk
1 tsk vanilie ekstrakt

Ovnen forvarmes til 160 grader og en muffinform beklædes med papirforme.

Smør og sukker røres sammen indtil det er lyst og glat. Æg tilsættes et af gang og røres godt ud i smør/sukker blandingen. Mel og mælk tilsættes skiftevis lidt af gangen. Det røres godt ud i blandingen inden det tilsættes mere. Fordel dejen i de 12 muffinsforme. Bages i ca. 25 minutter.
Kagerne skal hvile i formene i 10 minutter inden de afkøles helt på en rist.

Frosting

110 g usalted smør – stuetemperatur
60 ml letmælk
1 tsk. vanilie ekstrakt
500 g flormelis – sigtede

Smør, letmælk, vanilie og halvdelen af flormelis røres godt sammen med håndmixer eller i rørermaskine indtil det er glat og ingen smørklumper. Tilsæt den resterende flormelis lidt af gangen og rør frosting indtil den er glat og cremet. Klar til at komme på kagerne.

5 thoughts on “Cupcakes

 1. tak, så må jeg lige forbi Specialkøbmanden:-)

  Jeg har i øvrigt fået lavet den lille pusling i dag, den vi også fik mønster til. Den er virkelig sød. Held og lykke med dine dukker.

  Jeg synes at håret er noget af det sjoveste, så det er jo bare hyggeligt arbejde du har tilbage.

  Mit næste projekt bliver liften.

  Hilsen
  Helle

 2. Hej Helle

  Hvor hyggeligt at du lige kiggede forbi.

  Bogstaverne har jeg lavet med et prægesæt til kiks. Jeg har købt mit hos en butik på Frederiksberg, men jeg at man også kan få det hos SpecialKøbmanden. http://specialkoebmanden.dk/smaakage-udstikkere-42/kikse-udstikker-med-tekst-5974.html

  Og nej, jeg er ikke blevet færdig med mine dukker endnu – de har ligget som en dårlig samvittighed på mit arbejdsværelse, men fik lavet mere på dem her i weekenden, så nu er det kun håret jeg mangler på dem begge.
  Karoline min ældste har spurgt flere gang om jeg er kommet længere, så nu går den ikke længere. Vil se om jeg kan få dem færdige i denne her uge.

  Camilla

 3. Sikke nogle fine ting du laver – vil høre dig hvad du laver bogstaverne som du har brugt på disse?
  Og er du iøvrigt blevet færdig med dine dukker?
  Fandt dig her efter en kommentar hos Wenche – var også selv på dukkekurset og har fået lave 2 dukker helt færdige efterfølgende. De er blevet lige som jeg håbede på – sjovt at lære…
  Hilsen
  Helle (som sad ved siden af dig på kurset:-))

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s