Whoopie pie

Så er endnu en opskrift fra The Hummingbird Bakery afprøvet, denne gang fra deres bog Cake Days.
Jeg har lavet chocolate whoopie pies.

Som I kan se ligner mine ikke helt dem på billedet i bogen, men jeg ved nu hvad jeg skal gøre anderledes næste gang. Topperne skal ikke være så høje og jeg fik kun 16 toppe, det er nok bedst at lave 20, så de ikke bliver alt for store.  Men de smager rigtig godt.
Nå, men pigerne er faldt i søvn, så jeg må heller kommer i gang med læsningen. Ikke flere undskyldninger.

8-10 pies

Til kagen:
1 stort æg
150 g sukker
125 g natural yoghurt
25 ml sødmælk
1/4 tsk vanillie essens
75 g smeltet usalted smør
200 g mel
80 g kakaopulver
3/4 tsk natron
1/4 tsk bage pulver

Til fyldet:
170 g blødt usalted smør
280 g flormelis
220 g marshmallow fluff*

Pisk æg og sukker sammen til det er lyst of luftigt. Yoghurt, mælk og vanillie essen piskes sammen i en kande og tilsættes æggeblandingen. Tilsæt det smelted smør og rør det sammen ved medium hastighed. De øvrige ingredienser sies i blandning af 2 omgangen. Røres godt ud i blandningen ved medium hastighed. Dejen skal hvile i køleskabet i 20-30 minuter.
Oven opvarmes til 170 grader og 2 bageplader beklædes med bagepapir. Dejen sættes på bagepapiret med en ske i toppen en diameter på 3-5 cm og sættes 2-3 cm fra hinanden 16-20 toppe i alt. (Ikke alt for høje toppe, mine blev ikke helt så flade som de skulle være efter de var bagt) Bages i ovnen i 10-13 minutter. Afkøles helt på en risten inden de lægges sammen med fyldet.
Mens kagerne er i ovnen laves fyldet. Smør og flormelis røres sammen ved lav hastighed indtil det er godt blandet. Tilsæt marshmellow fluff og når det lige lidt er blandet sammen øges hastigheden til høj. Forsæt med at rør indtil det er lyst og luftigt. Sættes i køleskabet i ca. 30 minutter.
Tage en spsk af fyldet og put på en af kagerne, den flade side, og smør det ud. Læg endnu en kage ovenpå, med den flade side ned af, så det bliver til en sandwich.

*Marshmellow fluff kan købes i nogle Superbest i deres amerikanske afdeling. Desværre havde vores lokale superbest det ikke mere, så jeg fandt en opskrift på det på nette. (Utroligt hvad man kan finde på the world wide web)

Marshmellow fluff

1,5 æggehvider
1 cup light corn syrup** (2,5 dl)
1/4 tsk salt
1 cup flormelis (2,5 dl)
1/2 spsk vanillie essens

Æggehvider, salt og corn syrup piske sammen i en røremaskine i ca. 10 minutter eller indtil det er tykt. Tilsæt flormelis og røres sammen ved lav hastighed indtil det er godt blandet. Tilsidst tilsættes vanillien og røre sammen.
Det der bliver tilovers kan fryses eller gemmes i køleskabet i en uge.
** light corn syrup kan også købes i nogle superbest, men min havde det heller ikke. I stedet tager man 1 cup sukke (2,5 dl) og 4 spsk vand som opvarmes i en gryden indtil sukkeret er opløst. Hældes over i en skål og afkøles, dog ikke i køleskabet.

Det kan virke lidt omstændigt, men det tog faktisk ikke så lang tid. Jeg lavede marshmellow fluffen inden jeg gik i gang med at lave kagerne.

8 thoughts on “Whoopie pie

 1. Stemmer i med Maj. 🙂

  Camilla, ved du, om man kan bage kagerne i forvejen, fryse dem og så samle dem senere?

  Mvh. Lis

 2. Hej med dig.
  Jeg faldt tilfældigt over din blog da jeg ledte efter opskriften på de her små lækkerheder :).
  Og jeg synes du har en rigtig indbydende blog, så her vil jeg gerne følge med fremover! Selvom jeg frygter at det bliver svært at stå for fristelserne ;-)…

  Kh maj(majdumilde. blogspot.com

 3. Lige dem jeg gerne ville lave nemlig… Og SuperBest havde slet ingen amerikansk afdeling.. øv bøv.. går på jagt efter andre og ellers er det jo skønt du lige kunne dele 😀

 4. Det var også det jeg faldt for – måtte bare prøve at lave dem. Der er mange forskellige opskrifter på Whoopie pies i den samme bagebog, så jeg må have afprøvet flere af dem.

 5. Mmmh, de lyder gode. Dem tror jeg da vist, jeg skal prøve på et tidspunkt. Jeg kan godt lide kager, der adskiller sig lidt fra dem, man ellers er vant til 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s