Æblebrød og kartoffelsuppe

Der har været gang i Kitchen Aid’en

Der er blevet bagt Ismandens sommerlige æblebrød efter en opskrift fra Greven, Kammerjunken og den dragende citronmåne. Brødet blev serveret her til aften som tilbehør til Kartoffelsuppe med chorizo efter en opskrift fra en irisk kogebog forfatter der hedder Rachel Allen. Det er en utrolig lækker men simple supper, så her kommer opskriften.

Kartoffelsuppe 4 personer
25 g smør
425 g kartofler skrællet og i tern
150 g løg i tern
salt og peber
750 ml kylling eller grønsags boullion
250 ml mælk (eller halvt mælk og halvt fløde)

Servers med
250 g chorizo i tern (1/2 cm)
100 ml pesto

Smøren smeltes i en stor gryde ved jævn varme. Kartofler og løg tilsættes, rør godt og krydder med salt og peber. Dæk med bagepapir og derefter låg. Lad kartoflerne svede ved svag varme i 10 min. Rør i blandning en gang i mellem.
Tilsæt boullion og bring det til kogepunktet. Reducere varme og lad det simmer i 5-10 minuter indtil grøntsager er bløde. Tilsæt mælken og bring det i kog igen. Blend suppen. Der skal muligvis tilsættes lidt boullion hvis suppen er for tyk.
Chorizo’en steges ved jævn varme i 2-3 min.
Suppen serves med pesto og chorizo.

Velbekomme

One thought on “Æblebrød og kartoffelsuppe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s