Mariannes rugbrød

Jeg synes det er dejligt at variere engang i mellem, så denne her gang har jeg bagt et andet rugbrød. Mariannes rugbrød (jeg har fået opskriften af en der hedder Marianne), det er et noget lysere og blødere rugbrød, utroligt dejligt og pigerne er rigtig glade for det. Det kan dog ikke holde sig helt så lang tid som et normalt rugbrød, da det begynder at blive tørt efter nogle dage.

Her er opskriften:

1. dag/1. del

15 g gær
3 spsk honning
3 tsk. salt
3 dl vand
2 dl kærnemælk
100 g hvedemel
100 g rugmel

Gæren røres ud i vandet og de øvrige ingredienser tilsættes og det blandes godt. Stilles til hævning i min. 4 timer, gerne natten over.

2. dag/2.del

4 dl vand
500 g rugmel
500 g sigtemel, gerne sigtet speltmel
2 dl solsikkekerne
2 spsk hørfrø.

Det hele røres godt sammen (bedst at bruge en rørermaskine) til en tyk dej der næsten ikke kan røres. Hældes i en rugbrødsform og bages i 75 minutter ved 175 grader.

2 thoughts on “Mariannes rugbrød

  1. Sidsel – så er det her brødhelt perfekt – skorpen er blød, brødet er blød, det smager godt, men stadigvæk bagt på rugmel. Begge mine piger er vilde med det, de fik det endda til morgenmad og der var ingen brok over at de skulle spise rugbrød.

  2. Ejj hvor ser det lækkert ud! Det må jeg prøve! Min søn er nået et stadie hvor han (til min store irritation) helst vil have hvidt hvidt hvidt brød uden kerner og aller helst også uden skorper! Jeg prøver ihærdigt at præsentere groft brød på al verdens indbydende måder, men lige meget hjælper det. Må prøve dit at bage dit brød, det ser ud til at være lækkert, groft men stadig lyst. Går den, så går den! 🙂
    Sidsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s