En hyldeste til min mor

Dette indlæg er en hyldeste til min elskede mor som desværre ikke længer er hos os, men som er savnet meget.
Min mor var en meget kreativ person som både syede og strikkede.
Det først jeg vil vise er det slør min mor lavet til mit bryllup.

Roserne er lavet på hendes broderi symaskine – der er 18 i alt. Perler har jeg selv syet på, det gjorde jeg ugen op til brylluppet hvor vi var taget i sommerhus i et par dage. (Vi boede ikke i Danmark på det tidspunkt da vi blev gift)

Det næste jeg vil vise er hendes bryllupsgave til os. (Billederne er ikke så gode)
Min mor lavede 12 stof servietter til os hvor vores initialer og bryllupsdato er broderet på samt forskellige blomster. 

Min mor har lavet mange forskellige ting på hendes broderisymaskine (som min søster og jeg nu har arvet, men ikke er kommet igang med at bruge endnu)

Hun har bla. lavet vores juletræstæppe og en julesok til Karoline. (Jeg skal have lavet en til Josefine, men der er heldigvis lang tid til december, da jeg lige skal have sat mig ind i maskine først)
På et tidspunkt lavede hun også mange sæt sengetøj til babyer hvor der var broderet navn på. I en periode var det vores faste barselsgave til venner – sengetøj min mor havde lavet. Karoline fik flere sæt, desværre fik hun aldrig lavet nogle til Josefine pga. hendes sygdom. 
Karolines sengetøj er gemt godt af vejen, men hun har også lavet noget til dukken som jeg har taget et billede af. 
Strikke var noget min mor var rigtig glad for, selvom det først var noget hun rigtig kom igang med i løbet af de sidste 5 år. I forbindelse med hendes sygdomsforløb var det en form for terapi for hende. Jeg kan ikke huske helt præcis hvor mange trøjer, som hun selv havde lavet, som lå i hendes skab, men det var over 50. 
Her er et lille udsnit af de trøjer hun har lavet til mig og pigerne. 
Det med at sy har jeg efter min mor, men strikke det kan jeg ikke. Den anderkendelse kom jeg til da jeg ventede Karoline og ville lave en bluse – strikke det kan jeg ikke. Jeg holder mig til sy og hækle. Jeg er dog aldrig blevet færdig med det baby tæppe jeg begyndte på da jeg ventede Karoline. Alle firkanterne er lavet, men det mangler at blive syet sammen.  Jeg gik igang med det igen da jeg ventede Josefine, men blev aldrig færdig med det.


3 thoughts on “En hyldeste til min mor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s